Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / ΑΣΟΕΕ τώρα – αστυνομία: «Επιχειρησιακό στρατηγείο» στο υπόγειο, βίντεο από την έφοδο
ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΔΟ

ΑΣΟΕΕ τώρα – αστυνομία: «Επιχειρησιακό στρατηγείο» στο υπόγειο, βίντεο από την έφοδο

ΑΣΟΕΕ τώρα - αστυνομία: Βρέθηκαν κοντάρια, κράνη, γάντια, κουκούλες full face και ρούχα-υλικά αμφίεσης, μέχρι και κομμάτια από μάρμαρα και πέτρες που χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις.

ΑΣΟΕΕ τώρα – αστυνομία: Ένα επιχειρησιακό «στρατηγείο» για επιθέσεις αποκαλύφθηκε στους χώρους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην ΑΣΟΕΕ, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης. Η έρευνα της αστυνομίας έγινε σε τρεις εσωτερικούς χώρους της ΑΣΟΕΕ που τελούσαν από κατάληψη. Η επιχείρηση αυτή ήταν στο πλαίσιο ερευνών που πραγματοποιεί η ΕΛ.ΑΣ. σε καταλήψεις, οι οποίοι χρησιμοποιούνται ως ορμητήρια για επεισόδια σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων και όπου γίνονται προπαρασκευαστικές ενέργειες και αποθήκευση ή παρασκευή αντικειμένων που χρησιμοποιούνται στις επιθέσεις, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας.

Εξάλλου και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε «Τελειώνουμε με τις γιάφκες των μπαχαλάκηδων και των κατασκευαστών μολότοφ στα πανεπιστήμια», αναφερόμενος στην αστυνομική επιχείρηση στην ΑΣΟΕΕ. Κατά τη διάρκεια της έρευνας στην ΑΣΟΕΕ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, κοντάρια, κράνη, γάντια, κουκούλες full face και ρούχα-υλικά αμφίεσης για κάλυψη χαρακτηριστικών.

ΑΣΟΕΕ- αστυνομία: Φωτογραφίες

Επιπλέον, οι αστυνομικοί βρήκαν στους χώρους της ΑΣΟΕΕ πυροσβεστήρες, διαρρηκτικά εργαλεία, φυλλάδια αναρχικού περιεχομένου και κομμάτια από μάρμαρα και πέτρες που χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Οι χώροι αυτοί σφραγίστηκαν και αποδόθηκαν στις Αρχές του Οικονομικού Πανεπιστήμιου. «Η Ελληνική Αστυνομία θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα τη νομοθεσία σε κάθε περίπτωση που επιχειρηθεί από οποιονδήποτε η ανακατάληψη χώρων που αποδίδονται στους νόμιμους κατόχους τους, μετά από καταλήψεις», ξεκαθάρισε η ΕΛ.ΑΣ. στην ανακοίνωσή της.

Η επιχείρηση της αστυνομίας έγινε στον απόηχο καταγγελιών από φοιτητές ότι στους χώρους του πανεπιστημίου παρασκευάζονται βόμβες μολότοφ αλλά και τις ανησυχίες που εξέφρασε η σύγκλητος του ιδρύματος για την ασφάλεια των φοιτητών και των εργαζομένων σε αυτό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις