Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αλέκος Αλεξανδρής μετανάστες: Το ποστ στο Facebook, οι αντιδράσεις και η νέα απάντηση
ΕΛΛΑΔΑ

Αλέκος Αλεξανδρής μετανάστες: Το ποστ στο Facebook, οι αντιδράσεις και η νέα απάντηση

Αλέκος Αλεξανδρής μετανάστες: Με νέα ανάρτησή του στα social media, επιχείρησε να δώσει εξηγήσεις για το ποστ που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Αλέκος Αλεξανδρής μετανάστες: Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε το ποστ που έκανε ο Αλέκος Αλεξανδρής. Μάλιστα, οι αντιδράσεις που προκάλεσε αυτό το παραλήρημα στα social media έκαναν τον παλαίμαχο επιθετικό να απαντήσει. Ο Αλέκος Αλεξανδρής αναδημοσίευσε το Σάββατο, 9 Νοεμβρίου, ένα κείμενο κατά των προσφύγων και των μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της κοινής γνώμης και αρκετών αθλητών.

«Επειδή δεν έχω σάιτ ούτε πληρώνομαι και από κανένα για να του κάνω χατίρια, θα σας πω κάτι χωρίς να σας κουράσω… Όσον αφορά το ποστ που με τόσο ζήλο και υποκρισία αναλύσατε θα σας διευκρινίσω ότι δεν είναι δικό μου, όπως θα δείτε στο τέλος του, δλδ δεν το έγραψα εγώ.  Απ’ όλο το κείμενο σαφώς και δεν με ενδιαφέρει ούτε τι κρέας τρώει ο κάθε άνθρωπος, ούτε αν μυρίζει κρεμμύδι, για τα υπόλοιπα όμως όπως βιασμούς, κλεψιές, απαξίωση των ηθών και αξιών της πατρίδας μου και της βεβήλωσης της πίστης μου στα ιδανικά της πατρίδας μου με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο… Αν αυτό το θεωρεί κάποιος ρατσιστικό είναι δικαίωμά του…

Η ανησυχία μου δεν είναι για τους μετανάστες, αλλά για αυτούς που εισβάλουν στην χώρα μου τόσο εύκολα με εγκληματικές τάσεις που ουδείς γνωρίζει από πού προέρχονται κ Όχι για τους πρόσφυγες πολέμου..Για μια ακόμη φορά διαπιστώνω την υποκρισία κ τον φαρισαϊσμό που έχει καταβάλει την χώρα μου απ’ τους ίδιους τους Έλληνες που όπως πάντα στην ιστορία μας σαν λαός την έφερε στην σημερινή κατάντια..

Ουδείς μπορεί να φιμώσει τα πιστεύω μου, τις αξίες κ τις σκέψεις μου όπως κ κανενός συνανθρώπου μου. Εύχομαι σε λίγα χρόνια να μην συμφωνείτε με τα λεγόμενα μου γιατί αν συμφωνήσετε τότε θα έχει χαθεί η πατρίδα.. Στοπ στους ανεξέλεγκτους μετανάστες λοιπόν κ Όχι σ’ αυτούς που αναζητούν στην χώρα μου μια ευκαιρία ζωής… Ελπίζω στα όσα κακά έρθουν να δείξετε τον ίδιο ζήλο προβολής όπως κάνατε σήμερα…

Καληνύχτα Ελλάδα θα μείνουμε μουγκοί από εδώ κ πέρα σε ότι στραβό βλέπουμε.

Υ.Γ.1 Μην μπερδεύεται τα λόγια μου με τον αθλητισμό!

Υ.Γ.2 Και ξέρω ότι δε θα δημοσιευθεί, γιατί ο καθένας επιλέγει να πλασάρει αυτό που του συμφέρει», έγραψε σήμερα.

Αλέκος Αλεξανδρής μετανάστες: Η σημερινή απάντηση

Αλέκος Αλεξανδρής: Το μήνυμα που ξεσήκωσε θύελλα

Το επίμαχο μήνυμα δεν υπογράφεται από τον ίδιο, αλλά από άλλο πρόσωπο και ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ το αναδημοσίευσε στη σελίδα του. Ο συγγραφέας του εν λόγω μηνύματος ασκεί κριτική στους μετανάστες που χαρακτηρίζει «εισβολείς» ενώ αναφορά γίνεται και στην κατανάλωση χοιρινού κρέατος, που έχει βρεθεί στο επίκεντρο το τελευταίο διάστημα με αφορμή τη διοργάνωση μπάρμπεκιου με αλκοόλ και χοιρινού έξω από δομή προσφύγων στα Διαβατά.

Το μήνυμα παραθέτει σειρά λόγων που, όπως σημειώνεται, «ενοχλούν».

Αλέκος Αλεξανδρής: Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης αντέδρασε

Μεταξύ των επικριτών του Αλέκου Αλεξανδρή για το επίμαχο μήνυμα ήταν και ο ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής τάε-κβο-ντο, Αλέξανδρος Νικολαΐδης. Με μήνυμά του στα κοινωνικά δίκτυα, ο ολυμπιονίκης και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε τη λύπη του για τη δημοσίευση καθώς, όπως υποστήριξε, ο Αλέκος Αλεξανδρής τελείωσε την καριέρα του χωρίς να μάθει το μεγαλύτερο μάθημα που σύμφωνα με τον ίδιο είναι ότι «κάτω από τις αγωνιστικές στολές, είμαστε όλοι διαφορετικοί άνθρωποι».

«Με πολύ μεγάλη λύπη διάβασα την δημοσίευση του Αλέκου Αλεξανδρή. Λύπη και στεναχώρια όχι λόγω του ωκεανού ιδεολογιών που μας χωρίζει, αλλά γιατί ένας άνθρωπος του αθλητισμού, έζησε και τελείωσε την καριέρα του χωρίς να μάθει το μεγαλύτερο μάθημα που μπορεί να του προσφέρει: κάτω από τις φανέλες και τα σορτσάκια, κάτω από τις φόρμες και τις αγωνιστικές στολές, είμαστε όλοι διαφορετικοί άνθρωποι που αυτές οι ίδιες οι φανέλες μας κάνουν μια οντότητα», έγραψε ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης.

Χρησιμοποιώντας την φράση «με ενοχλεί», ο ολυμπιονίκης εξηγεί ότι ενοχλείται από τον τρόπο που ο Αλέκος Αλεξανδρής αντιλαμβάνεται τη ζωή, αλλά δεν τον μισεί. Παρόλα αυτά ζητάει να είναι προσεκτικός πριν μιλήσει.

«”ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ” λοιπόν Αλέκο ο τρόπος που αντιλαμβάνεσαι την ζωή και τις αξίες της, αλλά δεν θα σου πω ότι σε μισώ, ούτε ότι σε σιχαίνομαι. Δεν θα τολμήσω όμως ούτε καν να σου ζητήσω να αλλάξεις απόψεις, θεωρώ ότι έχεις περάσει ένα όριο που δεν υπάρχει επιστροφή. Θα σου ζητήσω όμως μια μεγάλη χάρη: ας είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν ανοίγουμε το στόμα μας και επεξεργαζόμαστε παιδικές ψυχές. Αυτές γεννήθηκαν χωρίς να μισούν, ας μην τις ρίξουμε στα σκοτάδια τα δικά μας», καταλήγει το μήνυμα του Νικολαΐδη.

Αλέκος Αλεξανδρής: Ποιος είναι

Ο Αλέξης Αλεξανδρής είναι Έλληνας παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής ποδοσφαίρου. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τον Πέλοπα Κιάτου και το 1986, σε ηλικία 18 ετών, πήγε στη Βέροια. Με την ομάδα σημείωσε 10 γκολ μέχρι τον Μάιο του 1988, όταν η Βέροια υποβιβάστηκε στη Β’ Εθνική. Συνέχισε να αγωνίζεται με την ομάδα για τα επόμενα τρία χρόνια στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, στο οποίο αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ την περίοδο 1989-90.

Το 1991 πήρε μεταγραφή για την ΑΕΚ, όπου με προπονητή τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, κατέκτησε τρία πρωταθλήματα και αναδείχθηκε μία φορά πρώτος σκόρερ. Το 1994, μετά τη λήξη του συμβολαίου, μετακινήθηκε στον Ολυμπιακό. Την περίοδο 1996-97 αναδείχθηκε και πάλι πρώτος σκόρερ. Αξιομνημόνευτο έχει μείνει το τέρμα που σημείωσε εναντίον του Άγιαξ στις 23 Οκτωβρίου 1998 στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Χαρακτηριστικά έχουν μείνει επίσης τα τέρματα του με ανάποδο ψαλίδι.

Το 2006 αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, έχοντας συνολικά 504 συμμετοχές πρωταθλήματος και 249 τέρματα, καθώς και 48 συμμετοχές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με 10 τέρματα. Επίσης, μαζί με τον Γιώργο Ανατολάκη και τον Μίμη Δομάζο είναι οι τρεις ποδοσφαιριστές που έχουν κατακτήσει 10 πρωταθλήματα Ελλάδας.

Αλέκος Αλεξανδρής: Στις εθνικές ομάδες

Με την Εθνική Ελλάδας ο Αλεξανδρής αγωνίστηκε 42 φορές, έχοντας σημειώσει 10 τέρματα.[1] Το ντεμπούτο του πραγματοποιήθηκε στις 27 Μαρτίου 1991, στην εκτός έδρας φιλική αναμέτρηση με το Μαρόκο (0–0). Συμμετείχε στην αποστολή της Ελλάδας που έλαβε μέρος στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου των ΗΠΑ το 1994, αγωνιζόμενος σε έναν αγώνα.

Υπήρξε βασικό στέλεχος της εθνικής Ελπίδων που έλαβε μέρος στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ελπίδων (Κ-21) το 1988, εναντίον της Γαλλίας.

Αλέκος Αλεξανδρής: Μετά την ποδοσφαιρική καριέρα

Μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, ο Αλεξανδρής ξεκίνησε καριέρα προπονητή. Υπήρξε προπονητής στα τμήματα υποδομών του Ολυμπιακού, ενώ έχει εργαστεί ακόμη στην κυπριακή ΠΑΕΕΚ, στην Κέρκυρα και στην Ελασσόνα. Ακολούθησε η Σεβερίν από τη Ρουμανία, την οποία ανέλαβε τον Δεκέμβριο του 2012. Το 2013 ανέλαβε την ομάδα του Ιάλυσου, ενώ το 2014 ανέλαβε τον Άρη Αρχαγγέλου. Τον Ιανουάριο του 2016 επέστρεψε για δεύτερη φορά στην Ελασσόνα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις