Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Λιάγκας ΑΠΘ: Κορομηλά, Συνατσάκη αντιδρούν – Προσφυγή στο ΕΣΡ από σωματείο
LIFESTYLE

Λιάγκας ΑΠΘ: Κορομηλά, Συνατσάκη αντιδρούν – Προσφυγή στο ΕΣΡ από σωματείο

Λιάγκας ΑΠΘ: Έντονες αντιδράσεις στα social media και όχι μόνο έχει προκαλέσει η εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα στον ΣΚΑΪ και ο σχολιασμός που έγινε στο περιστατικό του ΑΠΘ.

Λιάγκας ΑΠΘ: Μετά τον άνευ προηγουμένου «χιουμοριστικό» σχολιασμό στην εκπομπή «Μεσημέρι» της περασμένης Πέμπτης με τον Γιώργο Λιάγκα, με αφορμή την παρουσίαση του περιστατικού της ασέλγειας ενός 20χρονου φοιτητή προς φοιτήτρια στον χώρο της βιβλιοθήκης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις από τους τηλεθεατές που αποτυπώθηκαν και στα social media. O Γιώργος Λιάγκας στον αέρα της χθεσινής εκπομπής του στον ΣΚΑΙ, έσπευσε να επανορθώσει απολογούμενος.

Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης σε βιβλιοθήκη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όταν την ώρα που διάβαζε ένας νεαρός εκτόνωσε τις σεξουαλικές του ορμές στην πλάτη της. Μάλιστα, μετά από καταδίωξη, ο φοιτητής ομολόγησε την πράξη του και πλέον σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία. Προχθές το μεσημέρι στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα, ο δημοσιογράφος Φρίξος Δρακοντίδης μετέφερε την είδηση, με τον παρουσιαστή και το υπόλοιπο πάνελ να προβαίνουν σε ειρωνικά σχόλια, κάνοντας πλάκα και γελώντας. Φυσικά, οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, έσπευσαν να κατακρίνουν τον παρουσιαστή και τους υπόλοιπους συνεργάτες του.

Λιάγκας ΑΠΘ: Το άθλιο ‘αστείο’ και η ‘συγγνώμη’

Λιάγκας ΑΠΘ: Το tweet Κορομηλά

Λίγες ώρες μετά, και συγκεκριμένα μέσω twitter, η Ρούλα Κορομηλά θέλησε να τοποθετηθεί δημόσια για το θέμα της τηλεοπτικής διαχείρισης περιστατικών σεξουαλικής επίθεσης.
Με σκληρά λόγια και «φωτογραφίζοντας» προφανώς τον Γιώργο Λιάγκα και τους συνεργάτες του στην εκπομπή, σχολίασε: «Το να μη μπορεις να ξεχωρίσεις την τηλεοπτική «πλάκα»απο την πραγματικότητα, ίσως και να ειναι χαριτωμένο καποιες φορές.Το να μη μπορεις να ξεχωρίσεις όμως το «αστείο» από τη σεξουαλικη επίθεση, είναι τουλάχιστον επικίνδυνο.Το μέτρο πια, χάθηκε! Λυπάμαι!»

Λιάγκας ΑΠΘ: Και η Συνατσάλη σχολίασε

Η «συγνώμη» του Γιώργου Λιάγκα δεν έπεισε. Η Μαίρη Συνατσάκη με ανάρτησή της στο Instagram, χωρίς να αναφέρει το όνομα του παρουσιαστή, απαίτησε μια συγνώμη, λέγοντας και πως το «λυπάμαι πολύ, άθελά μου» δεν ήταν αρκετό. Συγκεκριμένα, έγραψε: «Ωραία θα ήταν μια φορά κάποιος που έχει κάνει ξεκάθαρη μ@@@κία να σταθεί απέναντι της με την ίδια ανετίλα που την έκανε και να πει: Συγνώμη. Χωρίς κανένα μα μου σου ξου του. Χωρίς κανένα “αλλά”. Σκέτο συγνώμη. Επίσης το “λυπάμαι πολύ άθελά μου” δεν είναι συγνώμη, αλλά επικοινωνιακή κωλοτούμπα που δεν πείθει κανέναν».

Λιάγκας ΑΠΘ: Προσφυγή στο ΕΣΡ

Το Σωματείο Γυναικείων Δικαιωμάτων «Το Μωβ» να προχωρά σε καταγγελία στο ΕΣΡ κάνοντας λόγο για εξευτελιστική αντιμετώπιση του θέματος και ζητώντας την τιμωρία των ενόχων.

Συγκεκριμένα, η καταγγελία αναφέρει:

«Αθήνα, 8-11-2019

Η οργάνωσή μας έχει μεταξύ των στόχων της την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, όπως σας είχαμε ενημερώσει και σε επίσκεψη που κάναμε στο ΕΣΡ πριν μερικούς μήνες, κατά την οποία δύο μέλη μας συζήτησαν μαζί σας τις ανησυχίες μας για τον τρόπο που χειρίζονται τις ζωές και τα δικαιώματα των γυναικών κάποιες τηλεοπτικές εκπομπές. Θέλουμε να καταγγείλουμε ότι η εκπομπή Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ παρουσίασε στις 7/11/2019 με εξευτελιστικό τρόπο μια σοβαρή και ακραία μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης την οποία υπέστη στις 6/11/2019 φοιτήτρια μέσα στη βιβλιοθήκη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ μελετούσε, δικαιολογώντας μάλιστα τον ένοχο, διακωμωδώντας και υποβιβάζοντας το αδίκημα .

Η οργάνωσή μας θα ενημερώσει και την επιτροπή GREVIO η οποία έχει συστηθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης και έχει ως θεσμικό της ρόλο την παρακολούθηση της τήρησης των προβλέψεων της Σύµβασης του Συµβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και την καταπολέµηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας (Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης). Σας καταγγέλλουμε το γεγονός και σας ζητούμε ως Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να τιμωρήσετε άμεσα τους ενόχους μιας τόσο προσβλητικής εκπομπής για την αξιοπρέπεια των γυναικών.

Η Πρόεδρος του Μωβ

Βέρα Σιατερλή».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις