Γιάφκα Κυψέλη: Βρέθηκε το οπλοστάσιο της “Επαναστατικής Αυτοάμυνας”

ΕΛΛΑΔΑ

Γιάφκα Κυψέλη: Βρέθηκε το οπλοστάσιο της “Επαναστατικής Αυτοάμυνας”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Γιάφκα Κυψέλη: Υπό παρακολούθηση από καιρό ήταν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση που διερευνάται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

09.11.2019 | 20:02

Γιάφκα Κυψέλη: Την πρώτη γιάφκα της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα» εντόπισε πριν από λίγο στην περιοχή της Κυψέλης η Αντιτρομοκρατική.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πρόκειται για το διαμέρισμα όπου η οργάνωση είχε όλο της τον οπλισμό. Tο  διαμέρισμα, που χρησιμοποιούσε για την απόκρυψη του βαρέος οπλισμού της η “Επαναστατική Αυτοάμυνα”, στην περιοχή της Κυψέλης, ήταν ωστόσο άδειο. Και όχι μόνο.

Οι έως πρότινος ενοικιαστές, αποχωρώντας από το διαμέρισμα-γιάφκα της Κυψέλης για να μεταφέρουν τον οπλισμό στο διαμέρισμα του Χολαργού, όπου και βρέθηκε από την αντιτρομοκρατική, είχαν πλύνει όλους τους χώρους με χλωρίνη και άλλα απολυμαντικά.

Πρακτική, που μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων έχουν εφαρμόσει στο παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις οικημάτων η σε οχήματα τα οποία εγκατέλειπαν μετά από συγκεκριμένες τρομοκρατικές ενέργειες.

Ως ενοικιαστής φέρεται ο 46χρονος καταζητούμενος αντιεξουσιαστής

Το διαμέρισμα της  Κυψέλης, φέρεται να είχε νοικιάσει ο 46χρονος γνωστός  αντιεξουσιαστής, ο άνθρωπος που καταζητείται από την Αντιτρομοκρατική για άμεση εμπλοκή με την οργάνωση που εξαρθρώνεται και είχε εξελιχθεί σε εφιάλτη των αστυνομικών δυνάμεων,  αφού οι άνδρες των ΜΑΤ δέχονταν ξαφνικές επιθέσεις με πυροβολισμούς από καλάσνικοφ, στην περιοχή κοντά στα Εξάρχεια.

Μετά την κομβική για τη σύλληψή τους ληστεία στον Χολαργό

Οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, θέλουν τους εμπλεκόμενους με την “Επαναστατική Αυτοάμυνα” που εξαρθρώνεται, να αποφάσισαν να μεταφέρουν τον βαρύ οπλισμό από την Κυψέλη μετά από τον τραυματισμό του 41χρονου συλληφθέντα στη ληστεία στο κατάστημα τυχερών παιγνιδιών στο Χολαργό, στα τέλη Οκτωβρίου. Ή για άλλους φόβους, που δεν έχουν γίνει γνωστοί έως τώρα.

Ιδιοκτησίας του 45χρονου το διαμέρισμα

Ο οπλισμός-τα πέντε καλάσνικοφ και τα υπόλοιπα- μεταφέρθηκαν στο διαμέρισμα του Χαλανδρίου, το οποίο, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες είναι ιδιοκτησίας του 45χρονου, ο οποίος συνελήφθη μαζί με τον 41χρονο, παλαιό γνώριμο της αντιτρομοκρατικής για ένταξη στον “Επαναστατικό Αγώνα” των Μαζιώτη-Ρούπα.

Δεν έχει απασχολήσει την Αστυνομία

Ο 45χρονος φέρεται να μην είχε απασχολήσει ποτέ την Αστυνομία και  έτσι θεωρήθηκε από τους υπόλοιπους ότι απομακρυνόταν ο κίνδυνος έρευνας από την αντιτρομοκρατική στο συγκεκριμένο σπίτι, ιδιοκτησίας του. Ο 46χρονος, φερόμενος ως ενοικιαστής της πρώτης γιάφκας στην Κυψέλη-σίγουρα το νοίκιασε με πλαστά στοιχεία ταυτότητας – και που τώρα αναζητείται, κάθε άλλο παρά τυχαίο πρόσωπο θεωρείται στον αναρχικό χώρο.

Η κατάληψη “GARE” στην Καλλιδρομίου

Πληροφορίες από την Αστυνομία τον φέρουν  να ήταν μεταξύ των βασικών συντελεστών της κατάληψης “Care” της οδού Καλλιδρομίου, όπως είχε ονομαστεί, που εκκενώθηκε στις 26 Αυγούστου από την Αστυνομία με δεκάδες αλλοδαπούς που διέμεναν εκεί να μεταφέρονται σε άλλες δομές της χώρας.

Διοργανωτής επιθέσεων κατά αστυνομικών

Πληροφορίες που διαρρέονται από αξιωματούχους της Κατεχάκη, αναφέρουν ακόμη ότι η επιχείρηση σε εκείνο το κτίριο ίσως να μην ήταν τυχαία αλλά να είχε σκοπό να συγκεντρώσει στοιχεία για τον 46χρονο αντιεξουσιαστή, ο οποίος φέρεται και ως διοργανωτής επιθέσεων αναρχικών κατά των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή των Εξαρχείων. Σε ό,τι αφορά τη σύλληψη της 39χρονης γυναίκας, η οποία κατηγορείται μόνο για το Νόμο Περί Όπλων, έγινε γνωστό ότι ήταν η σύντροφος του 46χρονου καταζητούμενου.

Εξετάζονται 15 άτομα

Στην Αντιτρομοκρατική τα δέκα πέντε άτομα που έχουν προσαχθεί συνεχίζουν να εξετάζονται για να εξακριβωθεί αν και σε ποιο βαθμό γνώριζαν κάτι για το ρόλο των συλληφθέντων η αν κάποιος από αυτούς είχε έστω και έμμεσο ρόλο στην όλη δραστηριότητα.

Exit mobile version