Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επαναστατική Αυτοάμυνα: Στον εισαγγελέα με βρισιές οι τρομοκράτες (vid)
ΕΤΟΙΜΑΖΑΝ "ΧΤΥΠΗΜΑ"

Επαναστατική Αυτοάμυνα: Στον εισαγγελέα με βρισιές οι τρομοκράτες (vid)

Επαναστατική Αυτοάμυνα: Ο τραυματισμός του ενός στη διάρκεια της ληστείας ήταν η άκρη του νήματος που οδήγησε την Αντιτρομοκρατική στην ανακάλυψη της γιάφκας.

Επαναστατική Αυτοάμυνα: Μία ληστεία σε πρακτορείο τον Οκτώβριο και το λάθος που έκαναν οι τρομοκράτες εκεί, ήταν που οδήγησε τους αστυνομικούς στις σημερινές συλλήψεις. Οι τρομοκράτες ήταν από καιρό υπό παρακολούθηση. Αναλυτικά έχει συλληφθεί ένας 41χρονος, ένας 45χρονος που στο σπίτι του στην οδό 17ης Νοέμβρη 57 στο Χολαργό, βρέθηκαν όλα τα όπλα που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής και μία 39χρονη που φέρεται να σχετίζεται με τον άλλο τρομοκράτη που ακόμα αναζητείται και είναι 46 ετών. Το απόγευμα του Σαββάτου οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Δείτε το βίντεο με τον έναν συλληφθέντα να βρίζει τους αστυνομικούς και τις κάμερες:

Επαναστατική Αυτοάμυνα: Η ληστεία

Τη ληστεία φέρεται να διέπραξαν ο 41χρονος  μαζί με τον 46χρονο καταζητούμενο. Ο τραυματισμός του ενός στη διάρκεια της ληστείας ήταν η άκρη του νήματος που οδήγησε την Αντιτρομοκρατική στην ανακάλυψη της γιάφκας της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα» και τις τρεις συλλήψεις.

Στη διάρκεια της ληστείας, που είχε γίνει στις 21 Οκτωβρίου το όπλο του 41χρονου τρομοκράτη εκπυρσοκρότησε, τραυματίζοντας τον δεύτερο τρομοκράτη, τον 46χρονο.

Επαναστατική Αυτοάμυνα: Κάτοικος του Χολαργού περιγράφει τη ληστεία και πώς ο ένας δράστης τραυμάτισε τον άλλο.

Επαναστατική Αυτοάμυνα: Οι επιθέσεις

Τα δύο βασικά μέλη της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα» έπεσαν στα χέρια της  Αντιτρομοκρατικής ύστερα από έφοδο που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι. Πρόκειται για δυο άντρες ηλικίας 41 και 45 ετών, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, κρύβονται πίσω από τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια στη Γαλλική Πρεσβεία, έξω απ’ο τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη σε κλούβα των ΜΑΤ, στην πρεσβεία του Μεξικού, και το 2014 πάλι στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ με καλάσνικοφ, που συνολικά από τις επιθέσεις αυτές είχαν τραυματιστεί δύο αστυνομικοί από τις σφαίρες.

Πληροφορίες από την Αντιτρομοκρατική αναφέρουν ότι η οργάνωση ετοίμαζε επιθέσεις σε όλη τη χώρα, καθώς διέθετε ολόκληρο οπλοστάσιο.

Επαναστατική Αυτοάμυνα: Ψάχνουν τον 46χρονο

Από τους δυο συλληφθέντες ο 41χρονος, ο οποίος είναι ο σύντροφος της 39χρονης γυναίκας που συνελήφθη, είχε συλληφθεί το 2010 μαζί με τον Νίκο Μαζιώτη και την Πόλα Ρούπα αμέσως μετά το θάνατο του Λάμπρου Φούντα στον Νέο Κόσμο, ενώ ο 45χρονος δεν είχε συλληφθεί ποτέ, όμως ήταν ανερχόμενο πρόσωπο στο σύγχρονο αντάρτικο πόλης και ήταν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που ήταν τα όπλα στο Χολαργό.

Αναζητείται ακόμη ένας 46χρονος, ο οποίος είναι κι αυτός σκληρός αναρχικός, που δεν έχει συλληφθεί και αυτός είναι ένα από τα δυνατά πρόσωπα στο σύγχρονο αντάρτικο πόλης.

Η αρχή του τέλους για την οργάνωση ήταν μια ληστεία που διέπραξαν στις 21 Οκτωβρίου σε πρακτορείο στο Χολαργό. Τότε, το όπλο του 41χρονου εκπυρσοκρότησε κατά λάθος και τραυμάτισε τον 46χρονο.

Μέχρι στιγμής στις διενεργηθείσες κατ’ οίκον έρευνες έχουν βρεθεί και κατασχεθεί, μεταξύ άλλων:

1. Πέντε (5) πολεμικά τυφέκια τύπου καλάσνικοφ

2. Ένα (1) υποπολυβόλο

3. Δύο (2) τεμάχια ζελατινοδυναμίτιδα

9. Δύο (2) πυροβόλα πιστόλια

11. Τέσσερεις (4) χειροβομβίδες δακρυγόνου CS

12. Έξι (6) κοινοί πυροκροτητές

13. Εννέα (9) ηλεκτρικοί πυροκροτητές

14. Δύο (2) αυτοσχέδιοι ηλεκτρικοί πυροκροτητές

15. Ένα (1) τεμάχιο εκρηκτικής ύλης (πιθανόν TNT)

16. Δύο (2) φυσίγγια εκρηκτικής ύλης, πιθανόν ζελατινοδυναμίτιδα

17. Τρεις (3) πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδας

18. Τρία (3) σώματα χειροβομβίδας

Ταυτοποιήθηκαν από τη βαλλιστική τα καλάσνικοφ

Από την μέχρι τώρα βαλλιστική εξέταση σε πολεμικά τυφέκια τύπου Kalasnikov, που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε οικία της οδού 17ης Νοέμβρη 57 στον Χολαργό, έχει προκύψει ταύτιση ενός πολεμικού τυφεκίου με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στην ληστεία της 21-10-2019, σε κατάστημα ψυχαγωγικών – τεχνικών παιγνίων στον Χολαργό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις