Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διαρρήκτης 73 ετών: Ηλικιωμένος που “ξάφριζε” αυτοκίνητα συνελήφθη επ’ αυτοφώρω
ΕΛΛΑΔΑ

Διαρρήκτης 73 ετών: Ηλικιωμένος που “ξάφριζε” αυτοκίνητα συνελήφθη επ’ αυτοφώρω

Διαρρήκτης 73 ετών: Είναι 73 ετών (!) και σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρουσιάζει η Alphafreepress, το "πάρε-δώσε" με την Αστυνομία, ξεκίνησε το 1966.

Διαρρήκτης 73 ετών: Σοκ έπαθαν και οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, όταν είδαν μπροστά τους τον άνθρωπο, που έψαχναν για δεκάδες διαρρήξεις αυτοκίνητων σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Συνέλαβαν στο εσωτερικό ενός από τα αυτοκίνητα που διέρρηξε, ίσως τον μεγαλύτερο σε ηλικία διαρρήκτη! Είναι 73 ετών (!) και σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρουσιάζει η Alphafreepress, το “πάρε-δώσε” με την Αστυνομία, ξεκίνησε το 1966!!! Επί πενήντα τρία ολόκληρα χρόνια, ο 73χρονος “βετεράνος” της παρανομίας, συλλαμβάνεται, οδηγείται στις φυλακές, εκτίει ποινές, αποφυλακίζεται και πάλι από την αρχή! Τα ίδια απίστευτα στοιχεία που παρουσιάζει η Alphafreepress, αποκαλύπτουν, ότι πριν από πενήντα τρία χρόνια, ξεκίνησε στην παρανομία με πλαστογραφίες.

Από το 1984 και μετά, πέρασε στις διαρρήξεις σταθμευμένων αυτοκινήτων, από τα οποία αφαιρούσε ό,τι πολύτιμο έβρισκε και στη συνέχεια πουλούσε, παίρνοντας μετρητά. Στα χέρια των αστυνομικών του Αμαρουσίου έπεσε για μια σειρά διαρρήξεων σε σταθμευμένα αυτοκίνητα σε Κηφισιά, Μαρούσι, Μεταμόρφωση και Χαλάνδρι. Χτυπούσε όπου υπήρχε συγκέντρωση κόσμου και πολλά σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Σε γάμους, βαφτίσια, κηδείες

Δηλαδή, έξω από νοσοκομεία, έξω από Ιερούς Ναούς, όπου οι καλεσμένοι παρίσταντο σε γάμους η βαφτίσια, ακόμη και σε κηδείες η μνημόσυνα, έξω από κοιμητήρια! Την περιγραφή της δράσης του ηλικιωμένου διαρρήκτη, δίνουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, που αναφέρουν:

“Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 73χρονος εντόπιζε, στην Βορειανατολική Αττική, αυτοκίνητα τα οποία βρίσκονταν σταθμευμένα σε σημεία που παρουσίαζαν υψηλή επισκεψιμότητα όπως νοσοκομεία, κοιμητήρια ή ναούς (κατά τη διάρκεια κάποιας τελετής) και με τη χρήση αυτοσχέδιου διαρρηκτικού εργαλείου προέβαινε στη θραύση των υαλοπινάκων τους. Από το εσωτερικό τους, αφαιρούσε ηλεκτρονικές συσκευές, τσάντες και άλλα προσωπικά αντικείμενα τα οποία στη συνέχεια πωλούσε”.

Η έρευνα στο σπίτι του

Στην κατοχή του και μετά από κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Τέσσερις ηλεκτρονικοί υπολογιστές

Πλήθος γυαλιών οράσεως και ηλίου

Πλήθος τσαντών και πορτοφολιών

Τέσσερα ρολόγια

Πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και κινητών

Διαρρηκτικά εργαλεία

Φακοί.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν δώδεκα  περιπτώσεις κλοπών στη Κηφισιά, στο Μαρούσι, στη Μεταμόρφωση και στο Χαλάνδρι. Ο 73χρονος, που “τα χρειάστηκε” μόνο όταν βρέθηκαν τα κλοπιμαία στο σπίτι του, δεν απαντούσε στις ερωτήσεις των αστυνομικών δίνοντάς τους να καταλάβουν ότι δεν ακούει καλά!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις