Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Γιώργος Χρυσοστόμου: Το βουβό θέατρο, το μπούλινγκ και η σεξουαλική παρενόχληση
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Γιώργος Χρυσοστόμου: Το βουβό θέατρο, το μπούλινγκ και η σεξουαλική παρενόχληση

Γιώργος Χρυσοστόμου: O Γιώργος Χρυσοστόμου βρέθηκε στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου και μίλησε για όλα.

Γιώργος Χρυσοστόμου: Ο γνωστός και ταλαντούχος ηθοποιός, Γιώργος Χρυσοστόμου, βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής του Γρηγόρη Αρναούτογλου και προχώρησε σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη. Ο ηθοποιός μίλησε για την θεατρική παράσταση «Mute» που εμπνεύστηκε ο ίδιος. Πρόκειται για μια βουβή παράσταση που παίζει μόνος του παρουσιάζοντας μια συλλογή με σκετς, από τότε που ήταν φοιτητής. «Όλοι έρχονται με μεγάλη χαρά να δουν μια κωμωδία, αλλά φεύγουν με πολύ προβληματισμό. Αυτό με κάνει να χαίρομαι» σχολίασε. Αναφερόμενος στις γυναίκες σήμερα, είπε: «Καταλαβαίνω το σημείο της επιδιόρθωσης αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί μια κοπέλα θέλει να γίνει σαν την Kardashian, ώστε να την θέλουν οι άντρες. Άλλο πλαστική κούκλα και άλλο κούκλα με πλαστική.  Έχω κόμπλεξ από παιδί πως δεν τηρώ κοινωνικές προϋποθέσεις»

Στη συνέχεια ο Γιώργος Χρυσοστόμου μίλησε για τα 7 αδέρφια του, τη ζωή στην Ρόδο, αλλά και  το bullying που δέχτηκε στο σχολείο, αφού η λέξη πολύτεκνος ήταν ταμπού. Μιλώντας για τα πρώτα χρόνια της καριέρας του, δεν δίστασε να μοιραστεί πως δούλευε ως κλόουν! «Έχω κάνει κλόουν σε παιδικά parties, για να ζήσω. Ήταν πολύ θλιβερή δουλειά για μένα γιατί το βράδυ δούλευα barman το βράδυ. Όταν βγαίνεις από την σχολή νιώθεις πως είσαι ήδη πρωταγωνιστής. Και όταν δεν τα καταφέρνεις αρχίζει ο θυμός. Όταν έκανα το L.A.P.D ήταν μια σκοτεινή περίοδος για μένα εκτός γυρίσματος.» ανέφερε μεταξύ άλλων. Για τις οικονομικές του απολαβές σήμερα, ο Γιώργος Χρυσοστόμου τόνισε: «Δεν έχω μηχανή και αυτοκίνητο γιατί δεν μου περισσεύουν αυτά τα πάγια έξοδα. Είναι ψευδαίσθηση ότι οι ηθοποιοί βγάζουν χρήματα. Αν ένας ηθοποιός δε γεννήθηκε πλούσιος, δε θα γίνει».

Γιώργος Χρυσοστόμου: Δείτε εδώ την συνέντευξη του διάσημου ηθοποιού

Γιώργος Χρυσοστόμου:  Η σεξουαλική παρενόχληση

Όσο για το ενδεχόμενο ενός γάμου μάλλον το απόκλεισε αφού για εκείνος ο γάμος είναι «μια παλιά μόδα με περιττά έξοδα». «Δεν έχω πάει σε γάμους που η νύφη να μην είχε τα νεύρα της» πρόσθεσε. Τέλος, δεν δίστασε να αποκαλύψει πως έχει δεχθεί ενός είδους σεξουαλική παρενόχληση στα 17 του: «Με κυνηγούσε για μία τριετία.Ήταν από κάποιον που με είδε σε παράσταση ημίγυμνο. Έγινε στη Ρόδο και με κυνηγούσε στην Αθήνα. Καταρχάς δεν ήξερα ποιος είναι. Έπαιρνα κάποια μηνύματα στο κινητό με κάποια αρχικά. Τρόμαξα. Μετά άρχισε να απειλεί, πως δεν θα δουλέψω ποτέ στο θέατρο. Και τότε του είπα να βρεθούμε από κοντά. Του είπα “Θες να σε σκοτώσω;” και μου ζήτησε συγγνώμη. Επειδή τότε έπαιζα στην “Πεντάμορφη και το τέρας” μου είπε “Είσαι ένας πεντάμορφος και είμαι ένα τέρας”».

Γιώργος Χρυσοστόμου: Λίγα λόγια για την θεατρική παράσταση Mute

Θεσσαλονίκη. 1998. Μπλε βαμμένο δωμάτιο. Συγκάτοικος με τρεις αγνώστους. Ένα CD player. Ένα mini disk. Κανένα κινητό τηλέφωνο. Μουσική με ακουστικά στ’ αυτιά. Το αριστερό δεν δουλεύει. Μονοφωνικό αποτέλεσμα. Κατά τη διάρκεια ακρόασης τζαζ κομματιού γεννήθηκε ο Μαέστρος. Και άλλοι ήρωες που παρέα με τον εφευρέτη τους δεν τραγουδήσανε ποτέ. Ούτε στη χαρά, ούτε στον πόνο. Λαχτάρα για μουσική, φόβος για τραγούδι όμως. Οι ήρωες αυτοί βγήκανε να δουλέψουνε βαθιά στη νύχτα. Για να φάει ψωμί ο εφευρέτης. Με σοφία η Σοφία θα τα βγάλει όλα αυτά στο φως.

Που θα το σχεδιάσει η άλλη Σοφία. Και με τα φώτα της Φωτεινής θα γεννηθούνε κι άλλα, που θα τα πάρει ο ήλιος της Ηλιάνας και θα τα απογειώσει για να πετάξουν όλοι μαζί πάνω στης Μαγδαληνής το σκηνικό. Τα λόγια είναι περιττά. Ένας άνθρωπος που κυνηγά το μυαλό του, ένας άνθρωπος που αρνείται τις λέξεις. Μια πολυκατοικία. Ένας μαέστρος, ένας ηλικιωμένος, ένας φοβιτσιάρης, ένας γυμναστής, ένας σεξομανής, ένας γκαντέμης… Τι τους συνδέει; Είναι ένας ή περισσότεροι; Κάποτε όλα διαλύονται· οι λέξεις έρχονται απρόσμενα.   Μια παράσταση με μουσική χωρίς μουσικούς, με λέξεις χωρίς λέξεις. Μια παράσταση όπου κάποιος τολμά να ανοίξει την πόρτα του δωματίου του και να δείξει τι πραγματικά υπάρχει μέσα.

Γιώργος Χρυσοστόμου: Η επαγγελματική του καριέρα

Ο διάσημος αυτός ηθοποιός, που έχει καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις χιλιάδων τηλεθεατών μέσα από τους επιτυχημένους ρόλους του, σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος απ’όπου και αποφοίτησε το 2001. Πραγματοποίησε το τηλεοπτικό του ντεμπούτο στη σειρά 504 χλμ. βόρεια της Αθήνας, αλλά έγινε γνωστότερος στο ευρύ κοινό μέσα από του ρόλους στις σειρές S1ngles 2, S1ngles 2 1/2, S1ngles 3 και LAPD στο κανάλι MEGA. Το 2014 βραβεύτηκε με το Βραβείο Χορν, για τη ερμηνεία του στη θεατρική παράσταση Mistero Buffo, του Ντάριο Φο, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου , που ανέβηκε για δύο σεζόν στο «Θησείον, Ένα θέατρο για τις Τέχνες».

Ο νεαρός ηθοποιός ευχαρίστησε τους συμπρωταγωνιστές του στην παράσταση που τον οδήγησε στη βράβευση (Αννα Μάσχα, Κώστα Μπερικόπουλο, Αργύρη Ξάφη και Θάνο Τοκάκη), την «καλή νεράιδα» του θεάτρου – για τη στήριξή της- Ξένια Καλογεροπούλου και αφιέρωσε το βραβείο στον Θωμά Μοσχόπουλο που «είχε την πρωτοφανή γενναιοδωρία για έναν σκηνοθέτη σαν κι αυτόν να συνεργαστούμε και όχι να μας σκηνοθετήσει, κάτι το οποίο ήταν μια πολύ όμορφη πολιτική πράξη και όχι μία πράξη πολιτικής». Οι δυο τους συνεργάζονται και στον εμβληματικό «Ρινόκερο» του Ιονέσκο , με τον Γιώργο Χρυσοστόμου να κρατά το ρόλο του Ζαν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις