ΛΑΡΚΟ εργοστάσιο – έκρηξη: Ελεύθεροι και οι έξι κατηγορούμενοι

ΕΛΛΑΔΑ

ΛΑΡΚΟ εργοστάσιο – έκρηξη: Ελεύθεροι και οι έξι κατηγορούμενοι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

ΛΑΡΚΟ εργοστάσιο - έκρηξη: Για τους πέντε επιβλήθηκε περιοριστικός όρος η εμφάνιση άπαξ στις αρχές κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα, ενώ στον τεχνικό ασφαλείας δεν επεβλήθη περιοριστικός όρος.

08.11.2019 | 07:05

ΛΑΡΚΟ εργοστάσιο – έκρηξη: Ελεύθεροι αφέθηκαν και οι έξι κατηγορούμενοι για την τραγωδία στη ΛΑΡΚΟ. Για πέντε από αυτούς επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα. Σύμφωνα με το lamiareport, μετά την πολύωρη απολογία τους σε Εισαγγελέα και Ανακρίτρια και οι έξι αφέθηκαν ελεύθεροι και πλέον σε τακτική δικάσιμο θα αποδείξουν περαιτέρω ότι ουδεμία σχέση είχαν με την απώλεια της ζωής του συναδέλφου τους στη ΛΑΡΚΟ. Για τους πέντε εκ των κατηγορουμένων επιβλήθηκε μοναδικός περιοριστικός όρος η εμφάνιση άπαξ στις αρχές κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της μόνιμης κατοικίας τους, ενώ στον τεχνικό ασφαλείας δεν επεβλήθη περιοριστικός όρος.

Ευχαριστημένοι και δικαιωμένοι δήλωσαν εκτός κάμερας, οι συνήγοροι υπεράσπισης Ντίνος Κουσουλάκος και Γιώργος Ράπτης, από την απόφαση των δικαστικών λειτουργών. Οι έξι που κατηγορούνται ως υπεύθυνοι για τον θάνατο του 55χρονου είναι ο διευθυντής του εργοστασίου, ο τεχνικός ασφαλείας, ο προϊστάμενος του τμήματος, ο εργοδηγός καθώς και δυο επιστάτες. Οι κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί είναι βαρύτατες και σε βαθμό κακουργήματος. Είναι η πρώτη φορά ύστερα από δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ ή σε άλλο εργοστάσιο που υπάρχουν τέτοιες κατηγορίες εναντίον των υπευθύνων γεγονός μάλιστα που έχει σχολιαστεί έντονα.

ΛΑΡΚΟ εργοστάσιο – έκρηξη: Το 78ο θύμα από την πρώτη μέρα λειτουργίας

Ο άτυχος οικογενειάρχης ήταν το 6ο θύμα από το 2009 και το 78ο από την ημέρα λειτουργίας της εταιρείας. Οι εργαζόμενοι σήμερα απεργούν προκειμένου να δώσουν το «παρών» στην κηδεία του. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, πριν λίγο καιρό ο 55χρονος που σκοτώθηκε, είχε τραυματιστεί και πάλι και μάλιστα είχε υποστεί εγκαύματα.Ο γενικός γραμματέας των εργαζομένων, κ. Καζάς, μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι «μικροατυχήματα συμβαίνουν καθημερινά, αλλά το ζήτημα είναι ότι δεν υπάρχει συντήρηση» των μηχανημάτων.

Από την άλλη, ο πρόεδρος των εργαζομένων, κ. Κορετζέλος επιβεβαίωσε ότι ο 55χρονος ήταν το τρίτο θύμα μέσα στους τελευταίους μήνες και είπε ότι από τη στιγμή που ακόμα δεν υπάρχει πόρισμα για να γνωρίζουν τα αίτια, δεν μπορεί και να βγει κάποιο συμπέρασμα για το ποιος φταίει.

ΛΑΡΚΟ έκρηξη: Θρήνος στην κηδεία του 55χρονου

Exit mobile version