Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εξάρχεια επεισόδια: Συνελήφθη μέλος του Ρουβίκωνα
ΕΛΛΑΔΑ

Εξάρχεια επεισόδια: Συνελήφθη μέλος του Ρουβίκωνα

Εξάρχεια επεισόδια: Όλα άρχισαν με την ενέδρα που έστησαν κουκουλοφόροι σε αστυνομικούς των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στη διασταύρωση των οδών Τρικούπη και Μεθώνης.

Εξάρχεια επεισόδια: Σε 18 προσαγωγές και μία σύλληψη προχώρησε στη διάρκεια της νύχτας η αστυνομία, μετά τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν στα Εξάρχεια, στην Χ. Τρικούπη. Η σύλληψη μάλιστα έγινε σε μέλος του Ρουβίκωνα με «πρωταγωνιστικό» ρόλο στις δράσεις του. Πρόκειται για ένα από τα πιο προβεβλημένα στελέχη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας που έχει πάρει μέρος σε πολλές επιθέσεις της αναρχικής ομάδας.  Ομάδα κουκουλοφόρων γύρω στις 22:00 επιτέθηκε σε ομάδα της ΔΙΑΣ η οποία συνόδευε διμοιρία των ΜΑΤ την ώρα που πήγαινε να αναλάβει υπηρεσία. Οι κουκουλοφόροι άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί ένας αστυνομικός με έγκαυμα στο χέρι και ένα τραύμα στο πόδι, μετά την πτώση του από την μηχανή.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι αστυνομικοί, ένα άτομο τους πέταξε μπουκάλι στο κεφάλι και οι αστυνομικοί των ΜΑΤ αντέδρασαν, πετώντας κρότου λάμψης. Άλλος ένας αστυνομικός τραυματίστηκε, χωρίς να έχει κάτι το σοβαρό ωστόσο. Μετά την επίθεση, άρχισε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ, η οποία πήγε σε γνωστό καφενείο στην οδό Τσαμαδού, όπου προσπάθησε να εισέλθει εντός. Κατά την διαδικασία, προχώρησαν στη προσαγωγή 18 συνολικά ατόμων, με μία από τις προσαγωγές να μετατρέπεται σε σύλληψη, αυτή του στελέχους του Ρουβίκωνα.

Βαριές ποινές για τις μολότοφ

Εκπρόσωπος ΚΙΝΑΛ: Θα θρηνούσαμε θύματα

Τα επεισόδια έγιναν πολύ κοντά στα γραφεία του ΚΙΝΑΛ, με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Παύλο Χρηστίδη, να αναφέρει μετά τα μεσάνυχτα, πως τα επεισόδια ήταν πολύ σοβαρά και θα μπορούσαν να είχαν προκαλέσει ακόμη και θύματα. «Η κυβέρνηση πρέπει πια να περάσει από τα λόγια στις πράξεις. Οι δολοφονικές επιθέσεις δεν σταματούν κι από τύχη δεν θρηνήσαμε ζωές. Αρκετά» ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Χρηστίδης.

Δείτε ακόμη: 

Μολότοφ: Μέχρι δέκα χρόνια φυλακή, λέει ο Τσιάρας

Λάππας: Τι αδίκημα διαπράττει αυτός που κουβαλάει μια μολότοφ;

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις