Ελλάδα θέση UEFA: Πτώση δύο θέσεων – Κύπρος και Σκωτία μας ξεπέρασαν

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ελλάδα θέση UEFA: Πτώση δύο θέσεων – Κύπρος και Σκωτία μας ξεπέρασαν

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: intern1

Ελλάδα θέση UEFA: Από σήμερα η Ελλάδα βλέπει την κορυφή του UEFA Ranking από 17 θέσεις μακριά, κάτι που φέρνει ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες για τις ομάδες της χώρας μας σε σχέση με τη συμμετοχή τους στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

08.11.2019 | 10:55

Ελλάδα θέση UEFAΔεν έχει σταματημό η «κατρακύλα» της χώρας μας στη βαθμολογία της UEFA, αφού χθες το βράδυ, ύστερα από τις νίκες των ΑΠΟΕΛ, Σέλτικ και Ρέιντζερς για τον θεσμό του Europa League, η Ελλάδα «βυθίστηκε» κι άλλο. Πλέον η Ελλάδα από 15η μέχρι την Τετάρτη στο UEFA Ranking, έχει πέσει στην 17η θέση αφού Κύπρος και Σκωτία την «έβαλαν» από κάτω.

Πιο συγκεκριμένα, ύστερα από την τρίτη σερί ήττα του Ολυμπιακού, του μοναδικού δηλαδή εκπροσώπου του ελληνικού ποδοσφαίρου στην Ευρώπη, η Ελλάδα έμεινε στους 25.300 βαθμούς. Έτσι, μετά τις χθεσινοβραδινές νίκες της Σέλτικ επί της Λάτσιο και της Ρέιντζερς επί της Πόρτο, η Σκωτία ανέβηκε στη 16η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 25.625 βαθμούς, ενώ ταυτόχρονα η νίκη του ΑΠΟΕΛ κόντρα στην Κάραμπαγκ, έφερε την Κύπρο 15η με συγκομιδή 25.750 βαθμών.

Ελλάδα θέση UEFA: Τι σημαίνει η 15η θέση που «έχασε» η Ελλάδα

Η 15η θέση που μέχρι πρότινος κατείχε η χώρα μας, σήμαινε ότι ο πρωταθλητής πήγαινε στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, ο δεύτερος στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, ο τρίτος στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League και τέλος ο τέταρτος και ο πέμπτος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League 2.

Ελλάδα θέση UEFA: Τι σημαίνει η 17η θέση που βρισκόμαστε πλέον

Η 17η θέση, όπως και η 16η, μειώνει κατά ένα τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και κατά συνέπεια ο πρωταθλητής πηγαίνει στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, ενώ οι υπόλοιποι τρεις κατατάσσονται στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League 2. Επομένως κανένα εισιτήριο δεν θα δίνεται για το Europa League.

Ελλάδα θέση UEFA: Τι θα γίνει εάν η χώρα μας «πέσει» κι άλλο

Από εκεί και πέρα, δηλαδή από τη 18η θέση και κάτω, ο πρωταθλητής θα αρχίζει από τον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League, ενώ οι υπόλοιπες τρεις ομάδες από τον 2ο προκριματικό του Europa League 2.

Exit mobile version