Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Νίκος Κουρής: Η σύντροφος και το πρόβλημα υγείας του
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Νίκος Κουρής: Η σύντροφος και το πρόβλημα υγείας του

Νίκος Κουρής: Καλεσμένος στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου «The 2night Show» ήταν χθες το βράδυ ο Νίκος Κουρής.

Νίκος Κουρής: Ο γνωστός ηθοποιός μεταξύ άλλων όπως την σύντροφό του Έλενα Τοπαλίδου, μίλησε στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρνούτογλου και για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει από μικρός, καθώς όπως αποκάλυψε, είναι διαβητικός από 13 χρονών. Ο Νίκος Κουρής αναφέρθηκε στο πώς τον αντιμετώπιζαν όλοι τότε, το 1987, ενώ έστειλε το δικό του μήνυμα σε όσους αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. «Για πρώτη φορά θα το πω δημόσια αυτό και το διάλεξα να το κάνω, όχι επειδή είναι κάτι σημαντικό, αλλά επειδή έχει σημασία να το πω. Εγώ έχω ένα πρόβλημα υγείας, είμαι διαβητικός και δεν το έχω πει δημόσια ποτέ. Δεν ήθελα να το πω για κάποιο λόγο δικό μου, προσωπικό. Νομίζω ότι τώρα είναι η ώρα να το κάνω γιατί πια καταλαβαίνω από περιστατικά της ζωής μου ότι έχει νόημα κάποιος άνθρωπος που πετυχαίνει κάτι.

Όταν εγώ το έπαθα αυτό στα 13 μου, το 1987, ήταν σαν να είσαι τελειωμένος. Τα μυαλά των ανθρώπων ήταν τόσο πίσω που νόμιζες ότι αν είσαι διαβητικός, πρέπει να μπεις στο σπίτι ως άτομο με ειδικές ανάγκες και να μην κάνεις τίποτα στη ζωή σου. Υπήρχε αυτή η μεγάλη παρεξήγηση ότι ο διαβητικός είναι αυτός που πεθαίνει ή που έχει ζάχαρο και δεν μπορεί να φάει τίποτα», ανέφερε ο Νίκος Κουρής, ο οποίος φέτος πρωταγωνιστεί στη θεατρική παράσταση «Του Κουτρούλη ο γάμος». «Αυτό που έχω εγώ είναι ένα μεταβολικό σύνδρομο, ένα αυτοάνοσο νόσημα. Κάνω ενέσεις ινσουλίνης σε καθημερινή βάση. Όσοι έχουμε διαβήτη θα το πολεμήσουμε. Όσοι είναι δίπλα μας πρέπει να είναι διακριτικά παρόντες. Δεν πρέπει να αισθάνεσαι καημένος. Το καλύτερο πράγμα που μου έτυχε είναι αυτό. Είναι η πιο μεγάλη μου δύναμη το ότι είμαι διαβητικός», πρόσθεσε.

Νίκος Κουρής: «Στα 13 μου έμαθα ότι είμαι διαβητικός» , τονίζει ο ηθοποιός

Νίκος Κουρής: Η σπάνια εμφάνιση του ηθοποιού με την Ελένη Τοπαλίδου

Αν και βαδίζουν στα ίδια καλλιτεχνικά μονοπάτια, σπάνια τους βλέπουμε μαζί. Ο λόγος για τον Νίκο Κουρή και τη σύντροφό του Έλενα Τοπαλίδου, που ζουν ευτυχισμένοι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Μαζί θα τους δει κάποιος π.χ. όταν θέλουν να απολαύσουν κάποια θεατρική παράσταση που έχουν ξεχωρίσει στην Αθήνα. Το ζευγάρι άφησε για λίγο σε καλά χέρια τον γιο του, Πέτρο, και βρέθηκε στην πρεμιέρα της παράστασης «Φαρενάιτ 451» του Ρέι Μπράντμπερι, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, με τον Αλέξανδρο Λογοθέτη, την Αννα Μάσχα, την Ευδοκία Ρουμελιώτη, την Κίττυ Παϊταζόγλου, τον Χάρη Τσιτσάκη, τον Μάνο Γαλανή και την Ξένια Καλογεροπούλου.

Εκείνο το βράδυ, αν και δεν απέφυγαν τους φωτογραφικούς φακούς που είχαν στηθεί στο θέατρο, δεν κατάφεραν να κρύψουν την αμηχανία τους για τα φωτογραφικά κλικ, στα οποία δεν είναι ιδιαίτερα συνηθισμένοι, ειδικά όταν είναι μαζί. Ο ηθοποιός και η επίσης ηθοποιός και χορεύτρια είναι μαζί έντεκα χρόνια και, παρόλο που είναι ήδη γονείς του μικρού Πέτρου, δεν έχουν παντρευτεί ακόμα. Αν και εκείνος έχει δηλώσει ότι θέλει πολύ να ανταλλάξει γαμήλιους όρκους με τη γυναίκα της ζωής του και μάλιστα, όπως έχει πει σε συνέντευξή του στη Realnews, θέλει να παντρευτεί σε κλειστό οικογενειακό κύκλο, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να είναι στα άμεσα σχέδιά τους.

Νίκος Κουρής: Πώς βλέπει τον ‘ρόλο’ του πατέρα

Όσο για τον ωραιότερο ρόλο της ζωής του, αυτόν του πατέρα, ο δημοφιλής ηθοποιός είχε δηλώσει: «Με το παιδί έχω αλλάξει ματιά συνολικά στη ζωή μου. Αναγκαστικά αλλάζεις. Ξέρεις, είναι τελείως διαφορετικό το γεγονός ότι νομίζεις ως ενήλικος πως το παιδί δεν καταλαβαίνει πράγματα και ξεχνάς ότι υπήρξες παιδί και αντιμετωπίζεις το παιδί ως έναν άνθρωπο που δεν σκέφτεται όπως εσύ. Οπότε, δεν χρειάζεται να του φορτώνεις πράγματα που δεν ξέρει. Πρέπει εσύ να ξεχάσεις μερικά πράγματα που σε έχουν φορτώσει για να επικοινωνήσεις με τα παιδιά».

Η Έλενα και ο Νίκος είναι πολύ ερωτευμένοι και από την αρχή της σχέσης τους είχαν αποφασίσει να κρατήσουν χαμηλούς τόνους σε ό,τι αφορά τη δημοσιότητα. Οι κοσμικές τους εμφανίσεις είναι εξαιρετικά σπάνιες, το ίδιο και οι δηλώσεις τους για την προσωπική τους ζωή. Ο Ν. Κουρής αυτή την περίοδο πρωταγωνιστεί στη σπαρταριστή «Κωμωδία των παρεξηγήσεων», η οποία είναι ένα από τα νεανικά έργα του Σαίξπηρ, στο Νέο Θέατρο «Κατερίνα Βασιλάκου», μαζί με τον Ορφέα Αυγουστίδη και έναν δυναμικό θίασο 12 ηθοποιών.

Νίκος Κουρής: Μια παλαιότερη συνέντευξη που αποκαλύπτει τον λόγο που δεν παντρεύεται

Νίκος Κουρής: «Η Ελλάδα είναι κομπλεξική χώρα» λέει ο ηθοποιός

Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για το νέο θεατρικό έργο «Του Κουτρούλη ο γάμος» που πρωταγωνιστεί και σκηνοθετεί η Σμαράγδα Καρύδη. Ο παρουσιαστής δεν δίστασε να πάρει τηλέφωνο την Σμαράγδα Καρύδη για να την ρωτήσει πως σκέφτηκε τον Νίκο Κουρή για τον ρόλο του Κουτρούλη. Μιλώντας για τα χρυσά χρόνια της τηλεόρασης ο ίδιος δήλωσε: «Μια δεκαετία πριν, είχαμε μια ανεμελιά που προκαλούν τα χρήματα. Νομίζαμε πως έτσι θα είναι πάντα. Ευτυχώς τελείωσε». Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον μεγάλο σνομπισμό που είχε για την τηλεόραση, κάτι που μετανιώνει. Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε πως παρακολουθεί τις «Άγριες Μέλισσες» αποκαλύπτοντας πως είχε κάνει συζητήσεις να είναι και ο ίδιος στην σειρά, κάτι που θα συνέβαινε αν δεν είχε τόσο φορτωμένο πρόγραμμα.

«Η Ελλάδα είναι κομπλεξική χώρα. Ηθοποιός σημαίνει εκτίθεμαι. Είμαστε κομπλεξικοί γιατί κουβαλάμε τον κοινωνικό εαυτό μας» σχολίασε μεταξύ άλλων.  Μιλώντας για το πολυσυζητημένο περιστατικό με τον Γεράσιμο Γεννατά, όταν ο ηθοποιός σχολίασε πολύ αρνητικά τον Νίκο Κουρή στον ρόλο του Αγαμέμνονα στην θεατρική παράσταση «Ορέστεια», ο ίδιος είπε: «Θεωρώ απαράδεκτό να χρησιμοποιεί ο οποιοσδήποτε ένα όνομα. Είναι ύποπτο. Ένας ηθοποιός μπορεί να κρίνει έναν άλλον ηθοποιό αλλά δεν μπορεί να το χρησιμοποιεί στα media. Για παράδειγμα ο Χρήστος Λούλης μίλησε για την Ζέτα Μακρυπούλια και έγινε επικαιρότητα μέσα από ένα άλλο όνομα. Αν δεν σ’ αρέσει κάποιος μην τον βλέπεις. Μην τον θάβεις όμως».

Νίκος Κουρής: Δείτε ολόκληρη την χθεσινή του συνέντευξη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις