Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

02

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αδέρφια αυτοκτόνησαν: Ασύλληπτη τραγωδία στην Τουρκία – Τέσσερις θάνατοι μαζί
ΚΟΣΜΟΣ

Αδέρφια αυτοκτόνησαν: Ασύλληπτη τραγωδία στην Τουρκία – Τέσσερις θάνατοι μαζί

Αδέρφια αυτοκτόνησαν: Σύμφωνα με το τουρκικό δίκτυο Ahval, οι ερευνητικές Αρχές κλίνουν στο συμπέρασμα ότι οικονομικά προβλήματα οδήγησαν στην τετραπλή αυτοκτονία.

Αδέρφια αυτοκτόνησαν: Τον γύρο της Τουρκίας κάνει από το βράδυ της Τετάρτης η είδηση της τετραπλής αυτοκτονίας που καταγράφηκε στην κεντρική συνοικία Φατίχ, της Κωνσταντινούπολης. Τα τέσσερα αδέρφια -δυο γυναίκες και δυο άνδρες, ηλικιών 48, 54, 56 και 60- ήταν ανύπαντρα και διέμεναν όλοι μαζί στο ίδιο διαμέρισμα. Σύμφωνα με τη Hurriyet, γείτονες ειδοποίησαν την αστυνομία όταν εντόπισαν ένα ύποπτο σημείωμα έξω από την πόρτα του διαμερίσματος. «Προσοχή στο κυάνιο. Καλέστε την αστυνομία, μη μπείτε στο διαμέρισμα» έγραφε το ανησυχητικό σημείωμα Όταν αστυνομικοί μπήκαν στο διαμέρισμα εντόπισαν νεκρά τα τέσσερα αδέλφια. Η Hurriyet, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές, αναφέρει ότι από την προανάκριση προκύπτει ότι αυτοκτόνησαν χρησιμοποιώντας μεγάλες ποσότητες αντικαταθλιπτικών σκευασμάτων.

Οι σοροί των τεσσάρων αδελφών μεταφέρθηκαν στο Ιατροδικαστικό Ινστιτούτο του υπουργείου Δικαιοσύνης στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να υποβληθούν στη διαδικασία της νεκροψίας – νεκροτομής. Οι αστυνομικοί διαπίστωσε ότι δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης στην είσοδο, ενώ ειδική μονάδα της τουρκικής Αστυνομίας επιβεβαίωσε πως δεν υπήρχαν επικίνδυνα χημικά στο χώρο -όπως το κυάνιο για το οποίο προειδοποιούσαν στο σημείωμα.

Οικονομικά τα αίτια της τετραπλής αυτοκτονίας

Σύμφωνα με το τουρκικό δίκτυο Ahval, οι ερευνητικές Αρχές κλίνουν στο συμπέρασμα ότι οικονομικά προβλήματα οδήγησαν στην τετραπλή αυτοκτονία. Γείτονες κατέθεσαν στις Αρχές ότι την ημέρα της αυτοκτονίας είχε προγραμματιστεί διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στο διαμέρισμά τους, λόγω απλήρωτων λογαριασμών. Η οφειλή τους ήταν ύψους 94,5 ευρώ. Ο ιδιοκτήτης του απέναντι μανάβικου υποστήριξε επίσης ότι είχε περάσει από το μαγαζί του μια από τις δυο αδερφές, που ήταν καθηγήτρια μουσικής. «Τέσσερα αδέλφια έμεναν στο ίδιο σπίτι, όλοι ανύπαντροι. Είχαν προβλήματα, οικονομικά προβλήματα» ανέφερε ο μανάβης.

«Όταν ήρθε την τελευταία φορά το Σάββατο, μου είπε ότι είχε γίνει κατάσχεση στον τραπεζικό της λογαριασμό». Να σημειωθεί ότι το τουρκικό ερευνητικό κέντρο Teyit είχε δημοσιεύσει μια έκθεση που υποστήριζε ότι το 2017 καταγράφηκαν 3.069 αυτοκτονίες στην Τουρκία λόγω οικονομικών προβλημάτων. Οι αυτοκτονίες που αποδίδονται σε οικονομικά προβλήματα, το 2018, ανήλθαν σε 3.161.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις