Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Μετανάστες Γιαννιτσά: Πορεία μαθητών – “Απελάστε τους, κλείστε τα σύνορα”
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μετανάστες Γιαννιτσά: Πορεία μαθητών – “Απελάστε τους, κλείστε τα σύνορα”

Μετανάστες Γιαννιτσά: Μαθητές από τα δύο ΕΠΑΛ της πόλης των Γιαννιτσών μετά την κατάληψη του σχολείου τους πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης.

Μετανάστες Γιαννιτσά: Σε κατάληψη προχώρησε από το πρωί της Πέμπτης ομάδα μαθητών των 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, διαμαρτυρόμενη για την άφιξη και εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή. Η ομάδα των μαθητών έκλεισε το πρωί τις πόρτες του σχολικού συγκροτήματος, με αποτέλεσμα να έχουν τη δυνατότητα να εισέλθουν σε αυτό οι καθηγητές, αλλά και οι υπόλοιποι συμμαθητές τους. Στα κάγκελα ύψωσαν ελληνικές σημαίες και ανήρτησαν πανό, το οποίο γράφει «Απελάστε τους λαθρομετανάστες από την Ελλάδα – Κλείστε τα σύνορα – Αλληλεγγύη στους Έλληνες». Ωστόσο, τα μέλη του 15μελούς συμβουλίου των μαθητών των σχολείων φέρονται να είναι αντίθετοι στην κίνηση των συμμαθητών τους.

Πριν από λίγη ώρα μαθητές πραγματοποίησαν και πορεία στο κέντρο των Γιαννιτσών, φωνάζοντας συνθήματα, όπως «έξω από τα σχολεία οι λαθρομετανάστες» και τραγουδώντας το «Μακεδονία ξακουστή».  Να σημειωθεί ακόμα ότι σύμφωνα με το ethnos.gr από τις αρχές της εβδομάδας στα κινητά τηλέφωνα μαθητών της περιοχής έφτασαν μηνύματα, στα οποία τους παρακινούν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις στα σχολεία τους, προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στα Γιαννιτσά.

Δείτε το βίντεο με την πορεία των μαθητών και τα συνθήματα από το pellaslogos

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις