Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λάρκο έκρηξη: Τραγωδία στο εργοστάσιο – Ο 55χρονος είχε τραυματιστεί ξανά
ΕΛΛΑΔΑ

Λάρκο έκρηξη: Τραγωδία στο εργοστάσιο – Ο 55χρονος είχε τραυματιστεί ξανά

Λάρκο έκρηξη: Δεύτερο θύμα μέσα σε δύο μήνες, έκτο από το 2009 και 78ο από την αρχή λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ ήταν ο 55χρονος εργαζόμενος που έχασε χθες στη ζωή του στο εργοστάσιο.

Λάρκο έκρηξη: Θρήνος στη Φθιώτιδα μετά το εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ και στοίχισε τη ζωή σε έναν εργαζόμενο ηλικίας 55 ετών. Ο 55χρονος ήταν το δεύτερο θύμα μέσα σε δύο μήνες, το έκτο από το 2009 και το 78ο από την αρχή λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ. Οι εργαζόμενοι του εργοστασίου παραμένουν συγκλονισμένοι από την ξαφνική απώλεια του συναδέλφου του. Σήμερα απεργούν προκειμένου να δώσουν το «παρών» στην κηδεία του. Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν από την τηλεόραση του ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» πριν λίγο καιρό ο εργαζόμενος που σκοτώθηκε, είχε τραυματιστεί και πάλι και μάλιστα είχε υποστεί εγκαύματα. Ο Γενικός Γραμματέας των εργαζομένων, κ. Καζάς, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό τόνισε ότι «μικροατυχήματα συμβαίνουν καθημερινά, αλλά το ζήτημα είναι ότι δεν υπάρχει συντήρηση» των μηχανημάτων.

Από την άλλη, σχετικά με τα αίτια του δυστυχήματος, ο πρόεδρος των εργαζομένων, κ. Κορετζέλος είπε ότι από τη στιγμή που ακόμα δεν υπάρχει πόρισμα για να γνωρίζουν τα αίτια, δεν μπορεί και να βγει κάποιο συμπέρασμα για το ποιος φταίει. Σημειώνεται ότι το κλίμα που επικρατεί στο εργοστάσιο είναι πλέον εκρηκτικό μετά τον θάνατο του 55χρονου με τους εργαζόμενους να «βράζουν» ζητώντας να παρθούν άμεσα μέτρα ασφαλείας. «Αν θέλουν να το κλείσουν να μας το πούνε, να κάνουμε τον πολιτικό αγώνα μας. Αν το θέλουν ανοιχτό ή θα πάρουν μέτρα ασφαλείας ή δεν εργαζόμαστε ξανά», σχολίασε εργαζόμενος στο τοπικό κανάλι.

Λάρκο έκρηξη: O αδερφός του άτυχου 55χρονου άκουσε την έκρηξη

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι και ο αδερφός του 55χρονου εργάζεται στη ΛΑΡΚΟ, και άκουσε μάλιστα την έκρηξη. Ωστόσο δεν περίμενε πως λίγη ώρα αργότερα η έκρηξη θα εξελισσόταν σε τραγικό συμβάν. Ούτε οι εργαζόμενοι μπορούν να πιστέψουν τον τρόπο με τον οποίο εκτυλίχθηκε το τραγικό δυστύχημα. Όπως σημειώνουν οι εκπρόσωποί τους, όλα έγιναν στο τμήμα της κοκκοποίησης, εκεί δηλαδή όπου το μετάλλευμα βρίσκεται στην τελική του φάση.

Σ’ εκείνο το σημείο, όπως τονίζουν, κάτω από άγνωστες συνθήκες προκλήθηκε έκρηξη και ο εργαζόμενος βρήκε τραγικό θάνατο γιατί ήταν πολύ κοντά στο σημείο της έκρηξης. Σε κοντινή απόσταση ήταν άλλοι τρεις εργαζόμενοι, χωρίς όμως να πάθει κάποιος κάτι. Το τραγικό συμβάν προστίθεται στον κατάλογο με τα έξι θανατηφόρα περιστατικά που έχουν σημειωθεί στη ΛΑΡΚΟ από το 2009. Είναι μάλιστα το δεύτερο τους τελευταίους δύο μήνες.

Λάρκο έκρηξη: Ο πρόεδρος Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Φθιώτιδας

Σε δήλωσή του στο κανάλι Star Κεντρικής Ελλάδας, για το νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στη ΛΑΡΚΟ, ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Φθιώτιδας και εργαζόμενος στη ΛΑΡΚΟ, αναφέρθηκε στις διαχρονικές ευθύνες των εκάστοτε κυβερνήσεων για την απαξίωση της ΛΑΡΚΟ και την έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Λάρκο έκρηξη: Έξι άτομα ενώπιον του ανακριτή

Έξι άτομα οδηγήθηκαν, την Τετάρτη, στα δικαστήρια της Λαμίας, έπειτα από το τραγικό συμβάν που έλαβε χώρα νωρίτερα στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα Φθιώτιδας, όπου ένας 55χρονος εργάτης βρήκε τον θάνατο. Ειδικότερα, πρόκειται για τον διευθυντή του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ και για άλλους πέντε εργαζομένους, εναντίον των οποίων απαγγέλθηκαν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Οι έξι κατηγορούνται για έκρηξη που προκάλεσε θάνατο, εκ παραλείψεώς τους, καθώς και για έκθεση σε κίνδυνο.

Οι απολογίες των έξι προσαχθέντων ενώπιον του ανακριτή ξεκίνησαν το απόγευμα της Τετάρτης και αναμένεται να ολοκληρωθούν το πρωί της Πέμπτης.  Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι στην εταιρία αποφάσισαν την προκήρυξη απεργιακής κινητοποίησης για την Παρασκευή, ζητώντας από την κυβέρνηση τη λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία της ζωής τους. Σημειώνεται ότι ο θάνατος του 55χρονου έρχεται να προστεθεί σε μια μεγάλη λίστα με ανάλογα τραγικά περιστατικά που έχουν συμβεί κατά το παρελθόν στην εταιρία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις