Καμίνια: Νέα διάσταση στο θρίλερ

ΕΛΛΑΔΑ

Καμίνια: Νέα διάσταση στο θρίλερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Καμίνια: Δεν είναι απίθανο το φαινόμενο της υπνοβασίας να συνδέεται με βίαιες πράξεις, αναφέρουν οι ψυχολόγοι.

07.11.2019 | 23:03

Καμίνια: Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του μαχαιρώματος μητέρας από τη 14χρονη κόρη της στα Καμίνια. Ώθησε στις νέες εξελίξεις έδωσε μια δήλωση του συντρόφου του θύματος, αλλά και οι απόψεις των ψυχολόγων. Ειδικότερα, ο σύντροφος της 48χρονης μητέρας, που νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Θριάσιο, μιλώντας στον στον τηλεοπτικό σταθμό Open δήλωσε πως «η μικρή είναι ένα θαυμάσιο παιδί. Δεν έπαιζε video games, είναι του αθλητισμού περισσότερο. Η μόνη εξήγηση που έχει δοθεί μέχρι τώρα είναι ότι υπνοβατούσε εκείνη τη νύχτα. Ξύπνησε από τις φωνές της μητέρας της και υπέστη σοκ». Από την πλευρά τους οι ψυχολόγοι χαρακτηρίζουν εξαιρετικά σπάνιο, αλλά όχι απίθανο το φαινόμενο η υπνοβασία να συνδέεται με τέτοιου είδους βίαιες πράξεις.

Σε κάθε περίπτωση, το 14χρονο κορίτσι με εισήγηση των ψυχολόγων και τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα επέστρεψε στο σχολείο και τις καθημερινές δραστηριότητές της. Τη σχετική εισαγγελική εντολή επιβεβαίωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Γιώργος Γιάνναρος, που ανέφερε πως μετά το περιστατικό «ο αρμόδιος εισαγγελέας και ανακριτής αποφάνθηκαν πως το παιδί πρέπει να συνεχίσει να παρακολουθεί απρόσκοπτα τη σχολική του καθημερινότητα και του επιβλήθηκαν αναμορφωτικά μέτρα για να παρακολουθείται από ειδικό ψυχολόγο».

Καμίνια: Η πορεία της υγείας της 48χρονης

Η εξέλιξη της πορείας της υγείας της 48χρονης κρίνεται ικανοποιητική. Η ίδια ύστερα από ένα πολύωρο χειρουργείο νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, αλλά η κατάστασή της δεν επιτρέπει επισκεπτήριο ακόμη και από τα δυο της παιδιά. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς τις αμέσως επόμενες ημέρες η 48χρονη μητέρα θα επιστρέψει και πάλι στο σπίτι της στα Καμίνια.

Πώς έγινε η επίθεση

Τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης, ένα από τα δύο δίδυμα κορίτσια, σηκώθηκε από το κρεβάτι του, πήρε από την κουζίνα ένα μαχαίρι, πήγε στο σαλόνι, όπου κοιμόταν η μητέρα της σε ράντσο και άρχισε να την μαχαιρώνει. Οκτώ φορές κάρφωσε η 14χρονη το μαχαίρι στο σώμα της μητέρας της. Η άτυχη γυναίκα ξύπνησε από τη βίαιη επίθεση που δεχόταν και οι φωνές της ξύπνησαν τη δίδυμη αδερφή του 14χρονου κοριτσιού, η οποία παρενέβη, άρπαξε το μαχαίρι από την αδερφή της και ειδοποίησε αμέσως το ΕΚΑΒ.

Σωτήρια η επέμβαση της αδερφής

Το ασθενοφόρο έφτασε πολύ γρήγορα στο σπίτι της τραγωδίας και παρέλαβε την αιμόφυρτη μητέρα, αλλά και το παιδί, το οποίο ήταν σε κατάσταση σοκ. Η μητέρα μεταφέθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο και η 14χρονη στο Παίδων. Το κορίτσι συνελήφθη και την εξέτασε παιδοψυχολόγος. Από τα λεγόμενά της στον ψυχολόγο, ήταν φανερό ότι δεν είχε συναίσθηση της πράξης της, τη στιγμή που την έκανε. Ο εισαγγελέας αποφάσισε να την άφησε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Exit mobile version