Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Το κινητό μου είναι αργό: Πώς να το κάνω πιο γρήγορο
PLUS

Το κινητό μου είναι αργό: Πώς να το κάνω πιο γρήγορο

Το κινητό μου είναι αργό: Οι αιτίες εξαιτίας των οποίων οι κινητές μας συσκευές γίνονται αργές και κολλάνε και κάποιοι πολύ απλοί τρόποι για να επιλυθεί το πρόβλημα.

Το κινητό μου είναι αργό: Είναι ένα από τα πιο κοινά προβλήματα που εμφανίζει ένα κινητό σου. Πολύ συχνά το smartphone μας αρχίζει να κολλάει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα χρήσης. Ο βασικότερος λόγος είναι ότι το ότι στη μνήμη του κινητού σου έχουν αποθηκευτεί πολλά άχρηστα αρχεία και εφαρμογές, με αποτέλεσμα να γίνεται πιο αργό. Με τη σειρά τους οι εφαρμογές φορτώνουν το κινητό κάθε φορά που ενημερώνονται.

Αγχώνεσαι; Πιστεύεις ότι αυτό αργά ή γρήγορα θα σε οδηγήσει στην αγορά μιας καινούριας συσκευής; Προκειμένου να βρεις τη λύση, θα πρέπει αρχικά να εντοπίσεις το πρόβλημα, σωστά; Υπάρχουν κάποιοι πολλοί απλοί κι εύκολοι τρόποι για να «εξετάσεις» το κινητό σου και να διαπιστώσεις τη συμβαίνει. Από εκεί και πέρα τα κόλπα για να το «ελαφρύνεις» λίγο και να το φέρεις στην πρότερη κατάστασή του, είναι εξίσου πολύ εύκολα.

Το κινητό μου είναι αργό: Γιατί συμβαίνει αυτό και τι πρέπει να κάνεις;

Αναβάθμιση λειτουργικού συστήματος

Αρχικά θα πρέπει να τσεκάρεις αυτό. Επειδή όσο περνούν τα χρόνια, τα λειτουργικά συστήματα γίνονται ολοένα και και πιο περίπλοκα υπάρχει περίπτωση μια αναβάθμιση του λειτουργικού να κάνει το κινητό σου να κολλάει. Τη στιγμή αυτή, μια αναβάθμιση μόνο καλό μπορεί να κάνει στο κινητό. Μπορείς να ελέγξεις χειροκίνητα από τις ρυθμίσεις ή και να ψάξεις στο internet να δεις αν έχει κυκλοφορήσει κάποια αναβάθμιση. Αν το κινητό που έχεις είναι παλιό, είναι αρκετά πιθανό να μην υπάρχει αναβάθμιση για αυτό.

Γεμάτη προσωρινή μνήμη cache

Ένα άλλο πιθανό σενάριο είναι το να έχει γεμίσει η προσωρινή μνήμη cache. Τι είναι αυτό; Πολύ απλό. Όταν μπαίνεις στο ίντερνετ για να σερφάρεις, αυτομάτως αποθηκεύονται πολλές εικόνες και αρχεία ώστε στην επόμενη επίσκεψη να φορτώσει πιο γρήγορα το site. Μέρα με τη μέρα όμως, η μνήμη cache γεμίζει και μπορεί να δημιουργήσει κολλήματα στο κινητό. Μπορείς να κατεβάσεις μια εφαρμογή που καθαρίζει τη μνήμη cache ώστε να μην κολλάει το κινητό.

Μήπως έχεις κατεβάσει πολλές εφαρμογές;

Αυτό βέβαια δεν είναι ακριβώς ο λόγος που ένα κινητό μπορεί να ξεκινήσει να κολλάει. Κάποιες εφαρμογές, όμως, απαιτού πολλή μνήμη RAM προκειμένου να λαμάνεις ειδοποιήσεις. Ειδκά αν η συσκευή σου έχει μικρή μνήμη RAM, τότε εφαρμογές τέτοιου τύπου θα πρέπει να είναι λίγες. Μια εξαιρετική λύση είναι να χρησιμοποιήσεις τις lite εκδόσεις των εφαρμογών, όταν αυτές υπάρχουν.

Γεμάτος εσωτερικός χώρος αποθήκευσης

Άλλο πιθανό σενάριο είναι το κινητό σου να κολλάει εάν ο αποθηκευτικός χώρος έχει εξαντληθεί. Εάν κολλούσε από την ώρα που το έπιασες στα χέρια σου, τότε προφανώς ό,τι και να κάνεις θα συνεχίσει να κολλάει. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να μεταφέρεις φωτογραφίες και videos στον υπολογιστή ή σε κάποιον σκληρό δίσκο, ώστε να δημιουργήσεις ελεύθερο χώρο ξανά στο κινητό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις