Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αγριογούρουνα Τρίκαλα: ”Κόβουν” βόλτες στο κέντρο της πόλης (vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγριογούρουνα Τρίκαλα: ”Κόβουν” βόλτες στο κέντρο της πόλης (vid)

Αγριογούρουνα Τρίκαλα: Εθεάθησαν να «κόβουν» βόλτες τα ξημερώματα σε κεντρικά σημεία της πόλης των Τρικάλων.

Αγριογούρουνα Τρίκαλα: Ένα κοπάδι αγριογούρουνων «επισκέφθηκε» στο κέντρο των Τρικάλων τα ξημερώματα της Τετάρτης, προκαλώντας κινητοποίηση των Αρχών. Γρήγορα ένιωσαν να εγκλωβίζονται από οδηγούς και βρήκαν καταφύγιο στους κήπους του Επισκοπείου της Μητροπόλεως Τρίκκης. Κλήθηκε η αστυνομία η οποία έστησε επιχείρηση «απεγκλωβισμού» των ζώων μέχρι το πρωί της Τετάρτης. Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος στο δήμο Τρικκαίων, κ. Παναγιώτης Ντιντής, «πρόκειται για τέσσερα μεγάλα αγριογούρουνα, τα οποία ήρθαν από τον Ληθαίο ποταμό και κατευθύνθηκαν σε κεντρικό σημείο της πόλης των Τρικάλων, σήμερα τα ξημερώματα», προσθέτοντας πως «δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο».

Σημειώνεται ότι τον Σεπτέμβριο στα Τρίκαλα είχε σημειωθεί τροχαίο ατύχημα λόγω αγριογούρουνου με μια 45 γυναίκα να καταλήγει στο νοσοκομείο μετά την σύγκρουση. Σύμφωνα με όσα τονίζει επίσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, «αγέλες από αγριογούρουνα εμφανίζονται τόσο σε ορεινές περιοχές, όσο και σε πεδινές προκαλώντας καταστροφές σε καλλιέργειες». «Εμείς ως Π.Ε. Τρικάλων», συνεχίζει, «κάθε χρόνο υποβάλλουμε υπόμνημα στο αρμόδιο υπουργείο όπου καταγράφουμε τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούν τα αγριογούρουνα, ζητώντας την παρέμβαση της Πολιτείας».

Αγριογούρουνα Τρίκαλα: Η…’βόλτα’

Αγριογούρουνα Τρίκαλα: Το τροχαίο ατύχημα

Ένα ακόμη τροχαίο ατύχημα έγινε εξαιτίας αγριογούρουνων, στην επαρχιακή οδό Τρικάλων- Λάρισας. Μια 45χρονη οδηγός, όταν έφτασε σε κυκλικό κόμβο, έπεσε πάνω σε κοπάδι αγριογούρουνων που διέσχιζαν εκείνη την ώρα τον δρόμο. Το αυτοκίνητο χτύπησε ένα από αυτά και εξετράπη της πορείας του. Διασώστες του ΕΚΑΒ προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες στην οδηγό και τη μετέφεραν στο νοσοκομείο Τρικάλων. Τα αγριογούρουνα προκαλούν αρκετά συχνά τροχαία, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα. Παράλληλα όμως προκαλούν και άλλα προβλήματα. Για παράδειγμα στο Λιμογάρδι Φθιώτιδας οι αγρότες είναι σε απόγνωση καθώς τα αγριογούρουνα καταστρέφουν τις καλλιέργειές τους και πλέον κάνουν… σκοπιές στα χωράφια για να σώσουν τη σοδειά τους.

Επιπλέον, απεγνωσμένοι είναι οι αγρότες και οι παραγωγοί από το Λιμογάρδι Φθιώτιδας, αφού ανήμποροι πλέον να αντιδράσουν βλέπουν ολόκληρες σοδειές να γίνονται τροφή τροφή για τα αγριογούρουνα της περιοχής. Όπως αναφέρει μιλώντας στην ιστοσελίδα Lamiareport, ο νεαρός αγρότης Χρήστος Καπούλας όλα τα βράδια βρίσκεται πλέον στο χωράφι του, φιλώντας… σκοπιά μήπως και καταφέρει να σώσει την τελευταία παρτίδα από ντομάτες που έχουν απομείνει αφού τα γνωστά τετράποδα δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο.

Αγριογούρουνα Τρίκαλα: Μαρτυρίες για το τροχαίο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις