Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μπαρ ΣΥΡΙΖΑ: Στου Ψυρρή Τσίπρας, Δούρου και άλλοι – Χαμογελάκια και fingerfood
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπαρ ΣΥΡΙΖΑ: Στου Ψυρρή Τσίπρας, Δούρου και άλλοι – Χαμογελάκια και fingerfood

Μπαρ ΣΥΡΙΖΑ: Για όλα τα θέματα της επικαιρότητας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν χθες το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σε γνωστό στέκι στου Ψυρρή.

Μπαρ ΣΥΡΙΖΑ: Βράζουν στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογική ήττα, με τον Αλέξη Τσίπρα και τους βουλευτές να συζητούν καθημερινά, μέσα και έξω από τη Βουλή, τι θα κάνουν στο μέλλον με το κόμμα. Το βράδυ της Δευτέρας Ρένα Δούρου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιάννης Δραγασάκης και Δημήτρης Τζανακόπουλος βρέθηκαν στην αίθουσα συνεδρίων της ΕΣΗΕΑ για να μιλήσουν για το βιβλίο του Κώστα Δουζίνα «Από την έδρα στα έδρανα, Έργα και ημέρες μιας αριστερής κυβέρνησης». Το βιβλίο του Κώστα Δουζίνα, προέδρου του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς, περιλαμβάνει ισχυρές δόσεις αυτοκριτικής. Ο συγγραφέας, αν και επικροτεί πολλές κινήσεις της κυβέρνησης αναφέρει, ότι «η εγκατάλειψη των υποσχέσεων για την ελάφρυνση του φορολογικού βάρους και την αύξηση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα άρχισε να ξεσηκώνει τη λαϊκή δυσαρέσκεια».

Μετά το τέλος της παρουσίασης η πρώην περιφερειάρχης Αττικής και οι πρώην υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας, βρέθηκαν σε μπαράκι της Αθήνας για να συνεχίσουν την πολιτική συζήτηση και τον αναστοχασμό, αν κρίνει κανείς από τα σοβαρά πρόσωπα της παρέας. Από την στάση των παρευρισκομένων φαίνεται ότι η κουβέντα είχε σοβαρό πολιτικό χαρακτήρα και αφορούσε πιθανότατα τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ. «Εδώ τα λέμε» έγραψε η Ρένα Δούρου στη φωτογραφία που ανέβασε στα stories της στο Instagram.

«Μαλάξεις» και από τον Αλέξη Τσίπρα

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για «χαλαρό ποτό», στο «Λοκάλι» στου Ψυρρή, με τον ίδιο να φτάνει στο μαγαζί που βρίσκεται πολύ κοντά στην Κουμουνδούρου λίγο μετά τις 08:30 το βράδυ, ενώ οι πρώτοι βουλευτές είχαν ξεκινήσει να φθάνουν από τις 8:00 μ.μ. Οι περισσότεροι βουλευτές προτίμησαν λευκό κρασί, ο κ. Τσίπρας έβγαλε δεκάδες selfie με τους βουλευτές, ενώ είχε την ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα τους νεοεκλεγέντες, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε όλους τους βουλευτές να αναλάβουν πρωτοβουλίες στις περιφέρειές τους για εγγραφή μελών στην πλατφόρμα isyriza.gr και να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην διεύρυνση του κόμματος. Ο κ. Τσίπρας πέρασε από όλα τα «πηγαδάκια» που είχαν σχηματίσει οι βουλευτές και συζήτησαν για τα θέματα της επικαιρότητας, για τις μέχρι στιγμής κινήσεις της κυβέρνησης, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις «παλινωδίες της ΝΔ στο προσφυγικό» και την «υποκριτική στάση που υιοθέτησε προεκλογικά, η οποία την έχει φέρει σήμερα αντιμέτωπη με αντιδράσεις από γαλάζιους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης ανά την επικράτεια».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις