Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Σκύλος viral: Κάνει όρθιος την ανάγκη του για να μην λερωθεί
PLUS

Σκύλος viral: Κάνει όρθιος την ανάγκη του για να μην λερωθεί

Σκύλος viral: Το ξεκαρδιστικό βίντεο με το σκύλο που κάνει την ανάγκη του όρθιος προκειμένου να μην λερωθεί.

Σκύλος viral: Τα κατοικίδια σκυλιά που έχουμε όλοι δίπλα μας δεν είναι τίποτε άλλο παρά εξημερωμένοι… λύκοι. Αυτό δεν είναι μύθος, αλλά η πραγματικότητα. Ακόμα και το πιο μικρό κι αθώο σκυλί κουβαλάει μέσα του τα γονίδια και τους κώδικες συμπεριφοράς του μακρινού του πρόγονου. Παρατηρήστε σε κάποιο ντοκιμαντέρ πώς συμπεριφέρονται οι λύκοι και τα λυκόπουλα στο πλαίσιο της αγέλης και μετά παρατηρήστε μια οικογένεια σκύλων όπως π.χ. ένα θηλυκό σκυλί με τα κουτάβια της. Ο λύκος οριοθετεί την περιοχή του και δεν αφήνει άλλους λύκους να εισέλθουν σε αυτή. Το σηκωμένο πόδι κατά την ούρηση, για να έρθουμε στο θέμα μας, διευκολύνει τα ούρα να ανέβουν ψηλά και να καταβρέξουν το δέντρο, τον θάμνο ή τον βράχο. Όσο ψηλότερα τόσο καλύτερα γιατί θα είναι κοντά στην μύτη του εισβολέα. Έτσι  θα πάρει ευκολότερο το μήνυμα ότι η περιοχή είναι οριοθετημένη από άλλον ιδιοκτήτη. Πολύ έξυπνο!

Αυτό όμως οδηγεί αυτόματα στη σκέψη πως τα σκυλιά δεν είναι μόνο πολύ έξυπνα και πιστά ζώα, αλλά πολλές φορές σε εκπλήσσουν με αυτά που κάνουν. Ένα πρόσφατο παράδειγμα που επιβεβαιώνει το παραπάνω είναι ο σκύλος του παρακάτω βίντεο που μάλλον αγαπά πολύ την καθαριότητα. Επιλέγει να κάνει την ανάγκη του όρθιος. Κάνει τα πάντα προκειμένου να μην βραχεί και λερώσει το όμορφο και απαλό τρίχωμά του. Έτσι προτιμά να κάνει ακροβατικά εκείνη την στιγμή, από το να κατουρήσει όπως όλα τα σκυλιά, που σηκώνουν απλά λίγο το ένα τους πόδι. Πάντως ομολογουμένως είναι έξυπνος!

Σκύλος viral: Γιατί συμβαίνει αυτό;

Η συγκεκριμένη συμπεριφορά έχει εκδηλωθεί και σε άλλους σκύλους. Φυσικά και μια τέτοια συμπεριφορά από τον σκύλο σας μπορεί να οδηγήσει στην ερώτηση «γιατί το κάνει αυτό;». Υπάρχουν κάποιοι επιστήμονες κι εκπαιδευτές σκύλων που δίνουν την απάντηση. Ο σκύλος σας μπορεί να το κάνει αυτό γιατί απλώς επιλέγει τον δικό του τρόπου προκειμένου να μαρκάρει την περιοχή του. Ίσως μέσα του να πιστεύει ότι το κάνει καλύτερα. Αυτό εξαρτάται κι από τον τρόπο εξοικείωσής του μέσα στο σπίτι, με τα αφεντικά του, το περιβάλλον, τους ανθρώπους και τα υπόλοιπα ζώα. Μια άλλη εξήγηση που δίνεται είναι πως αυτή η κίνηση των σκυλιών παρατηρείται κυρίως από τα πιο μικρόσωμα σκυλάκια. Κι αυτό γιατί με το να ουρήσουν στα δυο μπροστινά τους πόδια, καταφέρνουν να μαρκάρουν την περιοχή που έχουν προηγουμένως σημαδέψει οι πιο ψηλοί σκύλοι.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις