Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Προσλήψεις σε δήμους 2019: Έρχεται διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ για 1.000 θέσεις
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προσλήψεις σε δήμους 2019: Έρχεται διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ για 1.000 θέσεις

Προσλήψεις σε δήμους 2019: 1.000 θέσεις εργασίας αναμένεται να ανοίξουν σε δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις μέσα στον επόμενο μήνα.

Προσλήψεις σε δήμους 2019: 1.000 θέσεις εργασίας σε δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις αναμένεται να καλυφθούν κατά πάσα πιθανότητα μέσα στον επόμενο μήνα με διαγωνισμό που θα διενεργηθεί μέσω ΑΣΕΠ. Οι θέσεις, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», θα αφορούν σε ανάγκες κυρίως στον τομέα της ύδρευσης – αποχέτευσης (ΔΕΥΑ). Τα αιτήματα των ΟΤΑ που έχουν συσσωρευθεί στο υπουργείο Εσωτερικών έχουν ξεπεράσει τις 1.000 θέσεις και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ενέκρινε να προχωρήσει ο διαγωνισμός από μέρα σε μέρα και αφού ολοκληρωθεί η συμπλήρωση των σχετικών αιτημάτων.

Ο διαγωνισμός αποτελεί συνέχεια της μεγάλης προκήρυξης 3Κ/2018 για τις 8.166 μόνιμες προσλήψεις στους δήμους και έχει αρχίσει να προετοιμάζεται από το ΑΣΕΠ ως προς τα κριτήρια επιλογής και τα απαιτούμενα προσόντα των υποψηφίων και απομένει μόνο να σταλούν οι θέσεις στην Ανεξάρτητη Αρχή, προκειμένου να περιληφθεί ο πίνακας κατανομής στην προκήρυξη, μαζί με τα προσόντα των νέων ειδικοτήτων. Στη συνέχεια η προκήρυξη θα αποσταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση, ώστε να οριστεί και η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων.

Παράταση των συμβάσεων στους δήμους

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019 παρατείνεται η διάρκεια των συμβάσεων του προσωπικού των δήμων που περιλαμβάνεται στους προσωρινούς πίνακες της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 3Κ/2018 και απασχολείται προσωρινά μέχρι την ανάληψη των διοριστέων στις αντίστοιχες θέσεις, με τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που εντάχθηκε στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

Η παράταση κρίθηκε αναγκαία διότι, όπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση, παρά την έκδοση των οριστικών πινάκων διοριστέων από το ΑΣΕΠ για την κάλυψη πάνω από 8.000 θέσεων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων (κυρίως καθαριότητα, ύδρευση, αποχέτευση), οι διαδικασίες διορισμού των δικαιούχων δεν είχαν ολοκληρωθεί ως τις 30 Οκτωβρίου, ημέρα λήξης των συμβάσεων. Και αυτό διότι εκκρεμεί η εξέταση από το ΑΣΕΠ μεγάλου αριθμού ενστάσεων επί των οριστικών πινάκων, αλλά και διορθώσεις λαθών στα προσωπικά στοιχεία των διοριστέων (πατρώνυμο, αριθμός δελτίου ταυτότητας κ.λπ.).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις