Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ρωμαιοκαθολική εκκλησία: Πρωτοφανές περιστατικό
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωμαιοκαθολική εκκλησία: Πρωτοφανές περιστατικό

Ρωμαιοκαθολική εκκλησία: Η μία εκ των δύο ανακάλυψε την εγκυμοσύνη μετά από ιατρικές εξετάσεις για έντονους στομαχόπονους.

Ρωμαιοκαθολική εκκλησία: Ένα ακόμη σκάνδαλο σεξουαλικής φύσης έρχεται να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας. Μετά τα σκάνδαλα για αποπλανήσεις ανηλίκων από ιερείς και επισκόπους, τις προσπάθειες συγκάλυψης και τις δημόσιες απολογίες, σειρά παίρνουν οι… έγκυες καλόγριες. Σε μια ιστορία από σενάριο που παραπέμπει σε σενάριο από το Δεκαήμερο του Παζολίνι, δυο καλόγριες από τη Σικελία, οι οποίες βρέθηκαν στην Αφρική για ιεραποστολικό ταξίδι, διαπίστωσαν, όταν επέστρεψαν πίσω, πως ήταν… έγκυες!

Και οι δύο καλόγριες έλκουν την καταγωγή τους από την Αφρική, ενώ η μία εκ των δύο είναι και πρεσβυτέρα, ανήκουσα σε ίδρυμα, με βασικό αντικείμενο την παροχή βοήθειας σε χωρισμένες γυναίκες και τα παιδιά τους. Η άλλη καλόγρια, που είναι 34 ετών, ανακάλυψε πρώτη την εγκυμοσύνη της μετά από ιατρικές εξετάσεις που έκανε, επειδή αισθανόταν έντονους στομαχόπονους.

Ρωμαιοκαθολική εκκλησία: Έρευνα για το περιστατικό

Από την πλευρά της η ρωμαιοκαθολική εκκλησιά έχει διατάξει έρευνα για το περιστατικό. Το πλέον πιθανό σενάριο για τις δύο μοναχές μοιάζει να είναι αποβολή του μοναχικού σχήματος και η επιστροφή στα εγκόσμια. «Φαίνεται πως οι δυο γυναίκες, κατά την επιστροφή στα έθνη τους, είχαν κάποιας μορφής σεξουαλική επαφή. Έχει ξεκινήσει ήδη η σχετική έρευνα, καθώς και οι δυο παραβίασαν τους αυστηρούς κανόνες της αγνότητας» ανέφερε εκκλησιαστική πηγή από τη Ρώμη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις