Μεξικό εγκληματικότητα: Κάηκαν γυναίκες και παιδιά – Δέχθηκαν ένοπλη επίθεση

ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό εγκληματικότητα: Κάηκαν γυναίκες και παιδιά – Δέχθηκαν ένοπλη επίθεση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: intern1

Μεξικό εγκληματικότητα: Τραγικό τέλος για γυναίκες και παιδιά στο Μεξικό - Επρόκειτο για μέλη μορμόνων, τα οποία δέχθηκαν ένοπλη επίθεση από αγνώστους.

05.11.2019 | 13:04

Μεξικό εγκληματικότηταΤραγικό θάνατο βρήκαν τουλάχιστον τρεις γυναίκες και έξι παιδιά στο Μεξικό. Επρόκειτο για μέλη αμερικανικής κοινότητας μορμόνων, τα οποία δέχθηκαν επίθεση από ενόπλους, άγνωστους για την ώρα. Το γεγονός έλαβε διαστάσεις όταν γονέας των θυμάτων προέβη σε καταγγελία, με τις Αρχές των μεξικανικών Πολιτειών Τσιουάουα και Σονόρα να επιβεβαιώνουν το θλιβερό συμβάν.

Τα πτώματα με πολλαπλά τραύματα από σφαίρες μιας μητέρας και των τεσσάρων παιδιών της βρέθηκαν μέσα στο απανθρακωμένο αυτοκίνητό τους, με το οποίο κατευθύνονταν προς τα σύνορα Μεξικού-ΗΠΑ, δήλωσε σε μέσα ενημέρωσης ένας από τους ηγέτες της κοινότητας των μορμόνων που έγινε στόχος, ο Τζούλιαν ΛεΜπάρον, ο οποίος είναι επίσης ακτιβιστής κατά της εγκληματικότητας και ξάδερφος της μητέρας που δολοφονήθηκε μαζί με τα παιδιά της.

Μεξικό εγκληματικότητα: Πώς περιέγραψε το γεγονός ο ΛεΜπάρον

Οι δράστες «είχαν στήσει ενέδρα, άνοιξαν πυρ εναντίον του αυτοκινήτου και το έκαψαν με τα τέσσερα παιδιά μέσα. Επρόκειτο για σφαγή», είπε ο ΛεΜπάρον στο Radio Formula. Άφησε να εννοηθεί ότι τα παιδιά κάηκαν ζωντανά. Άλλα δύο αυτοκίνητα, που συνόδευαν το πρώτο, βρέθηκαν αρκετές ώρες αργότερα. Περιείχαν τα πτώματα άλλων δύο γυναικών και δύο παιδιών.

Από πέντε ως έξι άλλα παιδιά -ένα από τα οποία τραυματίστηκε από σφαίρα- κατάφεραν να ξεφύγουν και επέστρεψαν στο σπίτι τους με τα πόδια, ενώ ένα κοριτσάκι αγνοείται αφού κατέφυγε σε περιοχή με βλάστηση για να σωθεί, πρόσθεσε ο ΛεΜπάρον, διευκρινίζοντας πως αγνοεί ποιοι είναι οι δράστες των φόνων ή ποιο ήταν το κίνητρο της επίθεσης.

Μεξικό εγκληματικότητα: «Ακαθόριστος ο αριθμός των θυμάτων»

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας της Τσιουάουας, ο Σέσαρ Αουγκούστο Πενίτσε, δήλωσε από την πλευρά του ότι ο αριθμός των θυμάτων παραμένει «ακαθόριστος». Η επίθεση διαπράχθηκε στο Ράντσο δε λα Μόρα, στα όρια των Πολιτειών Τσιουάουα και Σονόρα, κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ, περιοχή που εκμεταλλεύονται διακινητές ναρκωτικών και κακοποιοί κάθε λογής. Ο αδελφός του Τζούλιαν ΛεΜπάρον, ο Μπέντζαμιν ΛεΜπάρον, ιδρυτής μιας ομάδας αυτοάμυνας έναντι των κακοποιών που είχε ονομάσει SOS Chihuahua, επίσης δολοφονήθηκε το 2009.

Μεξικό εγκληματικότητα: Τι είναι οι μορμόνοι και πόσα μέλη υπάρχουν στην Ελλάδα

Ως Μορμόνοι χαρακτηρίζονται τα μέλη της ευρύτερης χριστιανικής κίνησης των Αγίων των Τελευταίων Ημερών, και συνηθέστερα της μεγαλύτερης και παλαιότερης Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών. Ο όρος Μορμόνος δεν είναι αποδεκτός από κάποια μέλη της εκκλησίας, ενώ κατ’ άλλους δεν αποτελεί προσβλητικό προσδιορισμό. Η Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών έχει 802 μέλη στην Ελλάδα.

Exit mobile version