Χριστούγεννα 2019 Ελλάδα: Εδώ θα ανάψει το πρώτο δέντρο

ΕΛΛΑΔΑ

Χριστούγεννα 2019 Ελλάδα: Εδώ θα ανάψει το πρώτο δέντρο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: intern1

Χριστούγεννα 2019 Ελλάδα: Σε αυτή την πόλη θα φωταγωγηθεί επισήμως το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο για τον εορτασμό των φετινών Χριστουγέννων.

05.11.2019 | 23:15

Χριστούγεννα 2019 Ελλάδα: Στον γνωστό Ταξιάρχη Χαλκιδικής επρόκειτο να φωταγωγηθεί το πρώτο δέντρο στη χώρα για τα φετινά Χριστούγεννα. Ο Ταξιάρχης είναι ένα ορεινό χωριό που δραστηριοποιείται με την καλλιέργεια και την πώληση ελάτων. Επίσης διαθέτει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό στην ελληνική αγορά χριστουγεννιάτικων δένδρων. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου, παραμονή της εορτής των Πολιούχων του χωριού Αγίων Αρχαγγέλων θα λάβει χώρα η φωταγώγηση. Την ανακοίνωση έκανε ο Δήμος Πολυγύρου Χαλκιδικής. Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της Κοινότητας Ταξιάρχη Γιάννης Ξάκης, ανέφερε ότι η Γιορτή Ελάτου και η φωταγώγηση του δέντρου θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Πέμπτης 7 Νοεμβρίου.

Η εορτή θα τελεστεί μετά τη θρησκευτική λειτουργία, με τη συμμετοχή των κατοίκων του χωριού και των επισκεπτών, ενώ το δέντρο θα έχει ύψος 10-12 μέτρα. Αντίστοιχα, ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Πολυγύρου είπε ότι η πρωτοβουλία ανήκει στην Κοινότητα Ταξιάρχη και τελεί υπό τη χορηγία του δήμου Πολυγύρου. Στόχος της εκδήλωσης είναι η προβολή του ελάτου, βασικού προϊόντος της περιοχής. Επίσης, ο Νικόλαος Παπαπακωνσταντίνου ανέφερε ότι έχει γίνει σχετική πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο να καθιερωθεί κάθε χρόνο η Γιορτή Ελάτου. Στην εκδήλωση θα υπάρξει κλήρωση όπου θα αναδειχτούν δέκα τυχεροί, οι οποίοι θα κερδίσουν από ένα φυσικό δέντρο, προσφορά των παραγωγών.

Exit mobile version