Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χριστούγεννα 2019 Ελλάδα: Εδώ θα ανάψει το πρώτο δέντρο
ΕΛΛΑΔΑ

Χριστούγεννα 2019 Ελλάδα: Εδώ θα ανάψει το πρώτο δέντρο

Χριστούγεννα 2019 Ελλάδα: Σε αυτή την πόλη θα φωταγωγηθεί επισήμως το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο για τον εορτασμό των φετινών Χριστουγέννων.

Χριστούγεννα 2019 Ελλάδα: Στον γνωστό Ταξιάρχη Χαλκιδικής επρόκειτο να φωταγωγηθεί το πρώτο δέντρο στη χώρα για τα φετινά Χριστούγεννα. Ο Ταξιάρχης είναι ένα ορεινό χωριό που δραστηριοποιείται με την καλλιέργεια και την πώληση ελάτων. Επίσης διαθέτει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό στην ελληνική αγορά χριστουγεννιάτικων δένδρων. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου, παραμονή της εορτής των Πολιούχων του χωριού Αγίων Αρχαγγέλων θα λάβει χώρα η φωταγώγηση. Την ανακοίνωση έκανε ο Δήμος Πολυγύρου Χαλκιδικής. Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της Κοινότητας Ταξιάρχη Γιάννης Ξάκης, ανέφερε ότι η Γιορτή Ελάτου και η φωταγώγηση του δέντρου θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Πέμπτης 7 Νοεμβρίου.

Η εορτή θα τελεστεί μετά τη θρησκευτική λειτουργία, με τη συμμετοχή των κατοίκων του χωριού και των επισκεπτών, ενώ το δέντρο θα έχει ύψος 10-12 μέτρα. Αντίστοιχα, ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Πολυγύρου είπε ότι η πρωτοβουλία ανήκει στην Κοινότητα Ταξιάρχη και τελεί υπό τη χορηγία του δήμου Πολυγύρου. Στόχος της εκδήλωσης είναι η προβολή του ελάτου, βασικού προϊόντος της περιοχής. Επίσης, ο Νικόλαος Παπαπακωνσταντίνου ανέφερε ότι έχει γίνει σχετική πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο να καθιερωθεί κάθε χρόνο η Γιορτή Ελάτου. Στην εκδήλωση θα υπάρξει κλήρωση όπου θα αναδειχτούν δέκα τυχεροί, οι οποίοι θα κερδίσουν από ένα φυσικό δέντρο, προσφορά των παραγωγών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις