Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τουλουπάκη Novartis: Εξώδικο στην «Καθημερινή» για το έγγραφο που ήρθε στο “φως”
ΕΛΛΑΔΑ

Τουλουπάκη Novartis: Εξώδικο στην «Καθημερινή» για το έγγραφο που ήρθε στο “φως”

Τουλουπάκη Novartis: Με εξώδικο απάντησε η επικεφαλής κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» για τους προστατευόμενους μάρτυρες στην έρευνα για τη Novartis.

Τουλουπάκη Novartis: Μια ημέρα μετά το εξώδικό της προς στην εφημερίδα «Καθημερινή» για την υπόθεση Novartis, η επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη προχωρά σήμερα σε νέα διευκρινιστική δήλωση. Με αυτή εκφράζει τη βεβαιότητά της ότι οι «λειτουργοί του Αρείου Πάγου», δεν ευθύνονται για τη διαρροή του απόρρητου εγγράφου της προς την εφημερίδα. «Προς αποφυγή σκόπιμων παρερμηνειών διευκρινίζω ότι με κανέναν τρόπο η εξώδική μου δήλωση δεν συνιστά μομφή σε βάρος του Αρείου Πάγου, τους λειτουργούς του οποίου σέβομαι και τιμώ και για τους οποίους είμαι απολύτως βέβαιη ότι ουδεμία σχέση έχουν με τη διαρροή του εμπιστευτικού εγγράφου που είδε το φώς της δημοσιότητας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι αφορμή για την αποστολή του εξωδίκου εκ μέρους της εισαγγελέως στην «Καθημερινή» αποτέλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο δύο από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση της Novartis είναι τα ίδια πρόσωπα με τους μάρτυρες που εξετάστηκαν στις ΗΠΑ, προσδοκώντας οικονομικές απολαβές. H εφημερίδα αποκάλυπτε σχετικό απόρρητο έγγραφο της κυρίας Τουλουπάκη με παραλήπτη τον αντεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου Λάμπρο Σοφουλάκη. Στο εξώδικο, η κ. Τουλουπάκη παρέθετε και τη δική της επιχειρηματολογία και υποστηρίζει πως δεν επηρεάζει την ουσία της έρευνάς της η εξέταση των προστατευομένων μαρτύρων στην Αμερική. Ακόμη, χαρακτήρισε το δημοσίευμα της «Καθημερινής» «συκοφαντικό» του οποίου, όπως λέει, έλαβε γνώση «με μέγιστη αγανάκτηση και ιδιαίτερη ανησυχία».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις