Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νάουσα μετανάστες: Οι κάτοικοι αντιδρούν στη φιλοξενία μεταναστών
ΕΛΛΑΔΑ

Νάουσα μετανάστες: Οι κάτοικοι αντιδρούν στη φιλοξενία μεταναστών

Νάουσα μετανάστες: Με μπλόκο αντέδρασαν οι κάτοικοι της Νάουσας στην άφιξη τριών λεωφορείων που μετέφερεαν μετανάστες.

Νάουσα μετανάστες: Με τη μεταφορά των προσφύγων και των μεταναστών να συνεχίζεται και να αυξάνεται από τα νησιά στην ενδοχώρα, αντιδράσεις προκαλούνται σε τοπικές κοινωνίες της ηπειρωτικής Ελλάδας λόγω της εγκατάστασής τους. Στη Νάουσα αυτή τη φορά, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, κάτοικοι της Ημαθίας συγκεντρώθηκαν στην είσοδο της πόλης, αποφασισμένοι να εμποδίσουν τη διέλευση τριών λεωφορείων. Τα λεωφορεία μετέφεραν μετανάστες και πρόσφυγες. Φαίνεται πως με κάποιο τρόπο οι Έλληνες πολιτές αντιδρούν στην ένταση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών.

Το μπλόκο έλαβε χώρα ύστερα από πληροφορία για άφιξη λεωφορείων με μετανάστες αργά το βράδυ της Δευτέρας. Η συγκεκριμένη πληροφορία αναφερόταν σε τρία λεωφορεία με μετανάστες και πρόσφυγες οι οποίοι θα φιλοξενούνταν στα ξενοδοχεία της περιοχής. Στη συνέχεια, σε μια κίνηση που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως, έκαναν «πορεία» με τα αυτοκίνητά τους σε δρόμους της πόλης, ενώ πέρασαν και μπροστά από ξενοδοχεία που ήδη φιλοξενούν μετανάστες, καθιστώντας, με αυτόν τον τρόπο, σαφές ότι οι πρόσφυγες δεν είναι ευπρόσδεκτοι. Δείτε βίντεο που «ανέβασαν» οι αντιδρώντες κάτοικοι:

Gepostet von Χρηστος Τσιρανιδης am Montag, 4. November 2019

Νάουσα μετανάστες: Αντίστοιχες αντιδράσεις και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας

Ένταση επικράτησε τα ξημερώματα της Κυριακής στην περιοχή των Γιαννιτσών, όταν περίπου 35-40 κάτοικοι συγκεντρώθηκαν για να εμποδίσουν την μεταφορά προσφύγων και μεταναστών με δύο πούλμαν αποκλείοντας τον δρόμο. Σύμφωνα με πληροφορίες, χρειάστηκε αστυνομική παρέμβαση για να φτάσουν τα οχήματα από παράδρομο σε ξενοδοχείο, όπου κατέλυσαν οι πρόσφυγες, και να αποχωρήσουν οι συγκεντρωμένοι. Στο μεταξύ, τα ξημερώματα επίσης, στην περιοχή των Σερρών, ομάδα ατόμων θέλησε να παρεμποδίσει λεωφορεία που μετέφεραν πρόσφυγες και μετανάστες σε ξενοδοχείο του Σιδηροκάστρου. Τελικά πάλι με τη συνδρομή της αστυνομίας, τα λεωφορεία έφτασαν στον προορισμό τους ύστερα από περίπου μιάμιση ώρα.

Η απόφαση της κυβέρνησης για μεταφορά 5.000 ανθρώπων από τα νησιά του Βορειανατολικού Αιγαίου στην ενδοχώρα και η εκτίμηση ότι 1.000 εξ αυτών θα εγκατασταθούν στη Βόρεια Ελλάδα έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις. Συγκεκριμένα, σε έκτακτη συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο του Κιλκίς ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο αρνείται τη φιλοξενία 100 προσφύγων σε ξενοδοχείο της Πικρολίμνης προσθέτοντας ότι ο νομός δεν μπορεί να δεχτεί άλλους πρόσφυγες σε καταυλισμούς, καθώς ήδη το έχει κάνει για περισσότερους από τον αριθμό που του αναλογεί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις