Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

31

Ιανουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μακεδονία ξακουστή – αλεξιπτωτιστής: Παμψηφεί αθώωση
ΕΛΛΑΔΑ

Μακεδονία ξακουστή – αλεξιπτωτιστής: Παμψηφεί αθώωση

Μακεδονία ξακουστή – αλεξιπτωτιστής: Ο πρώην καταδρομέας Εμμανουήλ Μπούχλης αθωώθηκε παμψηφεί από το Στρατοδεικείο Λάρισας.

Μακεδονία ξακουστή – αλεξιπτωτιστής: Η περίπτωσή του είχε γίνει viral, όταν κυκλοφόρησε βίντεο με τον ίδιο να τραγουδά το «Μακεδονία ξακουστή», πέφτοντας με το αλεξίπτωτο. Το βίντεο είχε αναρτήσει ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ωστόσο η δημοσιότητα που προσέλκυσε θορύβησε το Γενικό Επιτελείο Στρατού, με αποτέλεσμα να διατάξει τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τη διερεύνηση των συνθηκών, που άπτονται στην παραβίαση των σχετικών κανόνων ασφαλείας.

Πρόκειται για τον πρώην καταδρομέα Εμμανουήλ Μπούχλη από τα Χανιά της Κρήτης, που σχεδόν οκτώ μήνες μετά από την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας κάθισε στο εδώλιο του Στρατοδικείου Λάρισας, κατηγορούμενος για το γεγονός ότι κρατούσε κινητό και τραβούσε βίντεο, για ζήτημα της σωματικής ακεραιότητας των υπολοίπων στρατιωτών και για εθνικό ζήτημα καθώς φαίνεται στρατιωτικό υλικό και περιοχή που μπορούν να δουν και να πάρουν άλλες χώρες. Παρόλα αυτά η έδρα του Στρατοδικείου τον απάλλαξε από κάθε κατηγορία.

Μακεδονία ξακουστή – αλεξιπτωτιστής: Η ανάρτηση, όπου αναγνώρισε το λάθος του

Ο ίδιος πάντως έχει αναγνωρίσει το λάθος και έχει αποδεχθεί όποια τιμωρία ενδέχεται να του επιβληθεί. Σε ανάρτησή του στο Facebook είχε γράψει: «Σέβομαι και τιμώ τις ένοπλες Δυνάμεις, σέβομαι και τιμώ τους αξιωματικούς και εκπαιδευτές μου, σέβομαι και τιμώ όλα όσα προσφέρουν στην πατρίδα την κοινωνία και την κάθε οικογένεια ξεχωριστά, η ύπαρξη και το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλα τα σώματα και τα όπλα. Αισθάνομαι βαθιά μέσα στο μυαλό και την καρδιά μου, ότι δεν ατίμωσα τίποτε, δεν ντρόπιασα κανέναν, δεν απειλήθηκε ουδείς, δεν στεναχώρεσα έστω και έναν Έλληνα ένστολο ή μη. Η πράξη μου που τόσο έχει συζητηθεί, αφορούσε όλα όσα το ηθικό μου, η περηφάνια μου, η αφοσίωση μου και το σθένος, το ηθικό μου ανάστημα μου υπαγόρευσαν. Αποδέχομαι την όποια τιμωρία από τους ανωτέρους μου, την όποια απόφαση τους και είμαι στη διάθεση της πατρίδας μου για ότι μου αιτηθεί».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις