Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας βιβλίο: Στα βιβλιοπωλεία της Γαλλίας η “αγιογραφία” του Αλέξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας βιβλίο: Στα βιβλιοπωλεία της Γαλλίας η “αγιογραφία” του Αλέξη

Τσίπρας βιβλίο: Με τίτλο "AlexisTsipras: Une histoire Grecque" κυκλοφορεί το βιβλίο του Fabien Perrier, ξένου ανταποκριτή για γαλλικές, ελβετικές και βελγικές εφημερίδες.

Τσίπρας βιβλίο: Ένα βιβλίο που πραγματεύεται το θέμα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, με «επίκεντρο» τον Αλέξη Τσίπρα θα βρίσκεται την προσεχή εβδομάδα στις προθήκες των βιβλιοπωλείων. Ο Γάλλος δημοσιογράφος Fabien Perrier παρουσιάζει το βιβλίο την επόμενη εβδομάδα στο Παρίσι. Πρόκειται για σύγγραμμα για τον πρώην πρωθυπουργό, μέσα από τη διαδρομή του οποίου ξεδιπλώνεται αδρά η ιστορία της μεταπολίτευσης και της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. O Φαμπιέν Περιέ, όπως γράφει ο ίδιος στο σάιτ lesjours.fr επισκέφθηκε την Ελλάδα για πρώτη φορά με τους γονείς του σε ηλικία 11 ετών. Έγινε δημοσιογράφος και ξεκίνησε να γράφει στην κομμουνιστική L’Humanité, ειδικά για τις διαδηλώσεις στην Αθήνα την εποχή του μνημονίου. Εργάζεται σήμερα για τις Libération, Regards, Alternatives économiques με θεματολογία από την Ελλάδα. Το βιβλίο έχει τίτλο  «Alexis Tsipras: Une histoire Grecque» (Αλέξης Τσίπρας, μια ελληνική ιστορία).

To βιβλίο, το οποίο κυκλοφορεί στη Γαλλία την επόμενη εβδομάδα είναι μια βιογραφία-αγιογραφία του Αλέξη Τσίπρα, με μαρτυρίες του ιδίου και του στενού του περιβάλλοντος. «Είναι η βιογραφία ενός μεγάλου πολιτικού και προσφέρει ένα συγκλονιστικό πορτρέτο της Ελλάδας αλλά και μια νέα ανάγνωση των σχέσεων της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση», αναφέρει ο ίδιος ο συγγραφέας.

Βιβλίο σκέφτεται να γράψει και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας

Μιλώντας για βιβλίο, ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει λίγες ημέρες πριν πως σκέφτεται το ενδεχόμενο να καταγράψει κάποια στιγμή και τη δική του άποψη για το πρώτο εξάμηνο του 2015, σε ένα βιβλίο. Μιλώντας στο τοπικό κανάλι της Αχαΐας, Ιονιαν TV, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ερώτηση για το αν έγιναν λάθος επιλογές από συνεργάτες του. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να στεκόμαστε στα λάθη και τις παραλείψεις ατόμων, δεν μπορεί η κριτική να περιοριστεί στα πρόσωπα. Εξάλλου έχω παραδεχτεί πως κάποιες επιλογές που έκανα δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές. Η αυτοκριτική δεν πρέπει να γίνει τόσο επιδερμικά,. Όλοι θέλουν να γράψουν κι ένα βιβλίο για την περίοδο του πρώτου εξαμήνου του 2015, ίσως κάποια στιγμή και ο βασικός πρωταγωνιστής, εγώ να αισθανθώ την ανάγκη να τοποθετηθώ με ονόματα και διευθύνσεις» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις