Αθήνα – Σαγκάη απευθείας: Έργο του ΣΥΡΙΖΑ, λέει η Νοτοπούλου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αθήνα – Σαγκάη απευθείας: Έργο του ΣΥΡΙΖΑ, λέει η Νοτοπούλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Αθήνα - Σαγκάη απευθείας: Την αντίδραση της τομεάρχη τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Νοτοπούλου έφερε η συμφωνία για την απευθείας αεροπορική σύνδεση της Αθήνας με τη Σαγκάη.

04.11.2019 | 14:45

Αθήνα – Σαγκάη απευθείας: Στην επίθεση πέρασε η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, με αφορμή την ανακοίνωση συμφωνίας για έναρξη απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Αθήνας-Σαγκάης. Η κυρία Νοτοπούλου υποστηρίζει ότι η συμφωνία κλείστηκε τον Ιανουάριο του 2019 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και απλά τώρα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε τις υπογραφές. «Είναι θλιβερό που η ΝΔ δεν παραδέχεται ότι το κράτος έχει συνέχεια, που αποσιωπά το επιτυχημένο έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνει, μεταξύ άλλων, η Κατερίνα Νοτοπούλου. Σημειώνεται ότι σήμερα πραγματοποιήθηκε στη Σαγκάη συνάντηση του προέδρου της εταιρείας Zeal Hong Laing με τον γγ Τουρισμού Κωνσταντίνο Λούλη και τον γενικός πρόξενο Βασίλη Κονιάκο. Η συμφωνία για απευθείας πτήσης Αθήνας – Σαγκάης, θεωρείται πολύ σημαντική, που θα επιφέρει θετικά αποτελέσματα για τη χώρα μας κυρίως στους τομείς του τουρισμού και του εμπορίου.

“Η ιστορική συμφωνία για την έναρξη της πτήσης Αθήνας- Σαγκάης δεν κλείστηκε τώρα.Κλείστηκε τον Ιανουάριο του 2019 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέχεια της πτήσης Αθήνας- Πεκίνο από το 2017. Η τότε Yπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε στη Σαγκάη τον Ιανουάριο του 2019, σχεδόν ένα χρόνο πριν δηλαδή, με τον πρόεδρο της Juneayo Air, οπότε και πραγματοποιήθηκαν οι διαπραγματεύσεις, έγιναν οι επίσημες ανακοινώσεις, και οριστικοποιήθηκε η συνεργασία και η συμφωνία για την έναρξη της πτήσης. Η κυβέρνηση της ΝΔ ήρθε απλά και την υπέγραψε. Και είναι θλιβερό που δεν παραδέχεται ότι το κράτος έχει συνέχεια, που αποσιωπά το επιτυχημένο έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, και το παρουσιάζει για μία ακόμη φορά ως δικό της”, έγραψε χαρακτηριστικά.

Αθήνα – Σαγκάη απευθείας: Τον Ιούλιο τα δρομολόγια

Τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν από τον Ιούλιο του 2020 μετά το έντονο σχετικό ενδιαφέρον της κινεζικής αεροπορικής εταιρείας Juneyao Air. Το Σάββατο στην Σαγκάη πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προέδρου της εταιρείας Zeal Hong Laing με τον γγ Τουρισμού Κωνσταντίνο Λούλη και τον γενικός πρόξενο Βασίλη Κονιάκο. Η συμφωνία θεωρείται πολύ σημαντική, που θα επιφέρει θετικά αποτελέσματα για τη χώρα μας κυρίως στους τομείς του τουρισμού και του εμπορίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ήδη η Juneyao Air έχει έρθει σε επαφή με το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ να σημειωθεί ότι ήδη υπάρχει με πολύ μεγάλη επιτυχία αεροπορική σύνδεση της Αθήνας με το Πεκίνο με τρία δρομολόγια την εβδομάδα. Η συνάντηση των δύο πλευρών έγινε σχεδόν ταυτόχρονα με την άφιξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κίνα.

Exit mobile version