Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Σεξ: Οι 7 κανόνες υγιεινής πριν και μετά την επαφή
PLUS

Σεξ: Οι 7 κανόνες υγιεινής πριν και μετά την επαφή

Σεξ: Τα επτά βασικά βήματα υγιεινής που πρέπει να ακολουθήσεις για να προετοιμάσεις το σώμα σου και να απολαύσεις την ερωτική σου συνεύρεση.

Σεξ: Το σεξ είναι βασική ανάγκη των ανθρώπων κι ένας τρόπος εδραίωσης της επαφής μας με τους άλλους. Πόσω μάλλον εκείνων που βρίσκονται σε κάποια σχέση. Επίσης, είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που αποδεικνύει κατά πόσο υπάρχει τελικά αυτή η περιβόητη χημεία και το πάθος ανάμεσα στο ζευγάρι. Για το λόγο αυτό, αντί να συζητάμε γύρω από αυτό, καλό θα ήταν να μάθουμε να προετοιμάζουμε το σώμα μας. Η σωστή προετοιμασία και οι κανόνες υγιεινής που πρέπει να ακολουθήσουμε πριν από την πράξη συμβάλλουν τα μέγιστα σε μια αξέχαστη ερωτική συνεύρεση. Λίγοι, ωστόσο, γνωρίζουν τους κανόνες υγιεινής που οφείλουμε να ακολουθούμε πριν και μετά την πράξη για να προφυλάσσουμε την υγεία μας. Τα μέλη της Ελληνικής Γυναικολογικής Εταιρείας  συνιστούν στα ζευγάρια κάποιους κανόνες προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν δυσάρεστες καταστάσεις στο σεξ.

Καθαριότητα γεννητικών οργάνων

Όπως και να το κάνουμε, παιδιά, η σωστή καθαριότητα των γενετικών οργάνων τόσο πριν όσο και μετά το σεξ αποτελεί βασική προϋπόθεση για την αποφυγή λοιμώξεων. Όπως συνιστούν οι ειδικοί το πλύσιμο των ανδρικών προσόντων θα πρέπει να γίνεται με άφθονο νερό. Έτσι απομακρύνεται και το σμήγμα που μαζεύεται κάτω από την πόσθη και το οποίο προκαλεί έντονη οσμή. Για την γυναικεία ευαίσθητη περιοχή θα πρέπει να ακολουθείται το ρητό παν μέτρον άριστον. Η υπερβολική καθαριότητα αλλά και τα αρωματικά σαπούνια μπορεί να διαταράξουν την φυσική ισορροπία του κόλπου και να καταστρέψει την ισορροπία του pH. Οι ειδικοί συνιστούν πλύσεις με ήπια σαπούνια ή χαμομήλι και χρήση οποιουδήποτε φαρμακευτικού ή καλλυντικού προϊόντος μόνο κατόπιν συστάσεως γιατρού.

Μην χρησιμοποιείτε τις ίδιες πετσέτες

Μη χρησιμοποιείστε την ίδια πετσέτα για το σκούπισμα των γεννητικών οργάνων με αυτή που έχετε σκουπίσει τα πόδια, τα μαλλιά και το υπόλοιπο σώμα. Ιδιαίτερα για τις γυναίκες, το σκούπισμα καλό να είναι να γίνεται ταμποναριστά, προκειμένου να απορροφάται η υγρασία.

Έχετε πλύνει τα χέρια σας;

Ένας ακόμη βασικός κανόνας υγιεινής του σεξ που πολλοί αγνοούν είναι το σωστό πλύσιμο των χεριών, τα οποία ως γνωστόν έχουν το πρωταγωνιστικό ρόλο στο σεξ. Καθαρά χέρια για να μπορείτε να θωπεύετε ανενόχλητοι το ταίρι σας.  Το πλύσιμο των χεριών πρέπει να είναι τρόπος ζωής για όλους μας, αφού με τα χέρια μεταδίδονται όλων των ειδών οι μολύνσεις.

Τουαλέτα πριν ή μετά το σεξ

Η ούρηση πριν και μετά το σεξ κρίνεται απαραίτητη και για τα δύο φύλα, καθώς είναι το φυσικό «καθαριστικό» του οργανισμού ενώ απομακρύνει και τυχόν βακτήρια, που μπορεί να εισέλθουν στην ουρήθρα κατά τη σεξουαλική επαφή.

Καθαρά εσώρουχα

Μπορεί να θεωρείται αυτονόητο αλλά τα εσώρουχα εκτός από… σέξι πρέπει να είναι και καθαρά! Μπορεί να διαλέξετε τα πιο αιθέρια κι ερεθιστικά κομμάτια για να εντυπωσιάσετε το ταίρι σας. Πώς πιστεύετε, όμως, ότι θα αντιδράσει αν αυτά δεν είναι καθαρά;

Νύχια και αποτρίχωση

Για την αποφυγή τραυματισμού ή μολύνσεων τα νύχια πρέπει να είναι καθαρά και περιποιημένα. Αλλά αυτό δεν χρειαζόταν να αναφερθεί, υποτίθεται πως κάθε άνθρωπος προσεγγίζει το σύντροφό του όντας καθαρός και περιποιημένος.

Προφυλακτικά έχετε;

Η χρήση προφυλακτικού προστατεύει όχι μόνο από την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη αλλά και από τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. Ποτέ μην το λησμονείτε, είναι απαραίτητο να έχετε μεριμνήσει πριν από κάθε επαφή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις