Κινέζικη τράπεζα Ελλάδα: Ξεκίνησε η εγκατάσταση υποκαταστημάτων στην Αθήνα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κινέζικη τράπεζα Ελλάδα: Ξεκίνησε η εγκατάσταση υποκαταστημάτων στην Αθήνα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: intern1

Κινέζικη τράπεζα Ελλάδα: Μετά από έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος και του υπουργείυο Ανάπτυξης ξεκινούν τη λειτουργία τους τα υποκαταστήματα των δύο μεγαλύτερων τραπεζών της Κίνας.

04.11.2019 | 13:38

Κινέζικη τράπεζα Ελλάδα: Ξεκίνησε τη λειτουργία του το υποκατάστημα της Bank of China (Europe) Luxembourg στην Αθήνα. Το υποκατάστημα, που βρίσκεται επί της λεωφόρου Μεσογείων 2, έλαβε την άδεια έναρξης εργασιών από την Τράπεζα της Ελλάδος, με ημερομηνία από 1η Νοεμβρίου. Να σημειωθεί ότι η Τράπεζα της Ελλάδος, με το από 31 Οκτωβρίου 2019 έγγραφο της Διεύθυνσης Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος (ΔΕΠΣ), ενημέρωσε το υπουργείο Ανάπτυξης για την εγκατάσταση στην Ελλάδα υποκαταστήματος της Bank of China (Europe) Luxembourg. Επίσης, στις 25 Οκτωβρίου 2019 η Τράπεζα της Ελλάδος ενημέρωσε την Industrial and Commercial Bank of China (Europe) S.A., με έδρα το Λουξεμβούργο, ότι μπορεί να εγκατασταθεί επίσης στην Ελλάδα με Γραφείο Αντιπροσωπείας. Εκτιμάται λοιπόν ότι η έναρξη της λειτουργίας των υποκαταστημάτων των δύο τραπεζών θα στηρίξει περαιτέρω τη συνεργασία των δύο χωρών για την παροχή καλύτερων χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Η Bank of China ιδρύθηκε το 1912 από την κινεζική κυβέρνηση για να αντικαταστήσει την Imperial Bank of China. Είναι η αρχαιότερη τράπεζα στην ηπειρωτική Κίνα, που συνεχίζει τη λειτουργία της μέχρι σήμερα. Έχει ανοίξει περισσότερα από 10.000 υποκαταστήματα σε όλον τον κόσμο, παρέχοντας χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες που καλύπτουν την εμπορική τραπεζική, την επενδυτική τραπεζική, ασφάλειες, διαχείριση αμοιβαίων κεφαλαίων, των αερομεταφορών leasing, κ.ά. Στην Ευρώπη διαθέτει τραπεζικά υποκαταστήματα στη Μεγ.Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Ρωσία, το Λουξεμβούργο, την Πορτογαλία και την Ουγγαρία, ενώ διατηρεί δραστηριότητες σε Χόνγκ Κόνγκ, Μακάο, Ταϊβάν και άλλες 35 χώρες. Σημειώνεται ότι και στο πρόσφατο παρελθόν είχε συζητηθεί το ενδιαφέρον για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων της κινεζικής τράπεζας στη χώρα, τόσο σε επίπεδο ΤτΕ όσο και σε κυβερνητικό επίπεδο, χωρίς όμως η συγκεκριμένη διαδικασία να προχωρήσει.

Exit mobile version