Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επίδομα ΟΑΕΔ: Ανάσα για τους εργαζόμενους του MEGA
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα ΟΑΕΔ: Ανάσα για τους εργαζόμενους του MEGA

Επίδομα ΟΑΕΔ: Στην καταβολή του επιδόματος αφερεγγυότητας στη συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων του τηλεοπτικού σταθμού Mega έχει ήδη προχωρήσει ο ΟΑΕΔ.

Επίδομα ΟΑΕΔΣτην καταβολή του επιδόματος αφερεγγυότητας στη συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων του τηλεοπτικού σταθμού Mega έχει ήδη προχωρήσει ο ΟΑΕΔ, σε υλοποίηση της δέσμευσης που ανέλαβε ο διοικητής του Οργανισμού, Σπύρος Πρωτοψάλτης, κατά την πρόσφατη συνάντησή του με την Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ). Υπό τον συντονισμό του γενικού διευθυντή Εργατικού Δυναμικού του Οργανισμού, Δημήτρη Μπουγιακλή, ομάδα ειδικευμένων στελεχών ανέλαβε την άμεση διεκπεραίωση του έργου και ήδη, από το σύνολο των περίπου 380 δικαιούχων εργαζομένων του Mega, το επίδομα αφερεγγυότητας έχει καταβληθεί στους 309. Μέχρι την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου το εν λόγω επίδομα θα έχει αποδοθεί στο σύνολο των δικαιούχων.

«Επιθυμούμε ο νέος ΟΑΕΔ να είναι αποτελεσματικός, έγκαιρα και χωρίς χρονοτριβές, στις υποχρεώσεις του απέναντι στο σύνολο των πολιτών που δικαιούνται τις παροχές του. Στην προκειμένη, δίνουμε λύση σε ένα πρόβλημα που “βάλτωνε”, την ώρα που οι δικαιούχοι του επιδόματος αφερεγγυότητας αντιμετώπιζαν σημαντικές δυσκολίες επί πολλούς μήνες. Ήδη, μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες, το συγκεκριμένο επίδομα έχει αποδοθεί σε ποσοστό μεγαλύτερο από το 80% των δικαιούχων και μέχρι τα τέλη του πρώτου δεκαπενθήμερου του Νοεμβρίου θα το έχουν λάβει όλοι» δήλωσε ο διοικητής του ΟΑΕΔ.

Επίδομα ΟΑΕΔ: Μηνιαίο επίδομα 200 ευρώ

Ειδικό επίδομα 200 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους για 12 μήνες χορηγεί ο ΟΑΕΔ.

Το επίδομα χορηγείται σε άνεργους ηλικίας από 20 έως 66 ετών, που έχουν εξαντλήσει τη 12μηνη τακτική επιδότηση, δηλαδή έχουν λάβει το επίδομα ανεργίας. Δικαιούχοι είναι όσοι έλαβαν το επίδομα ανεργίας για ένα δωδεκάμηνο, ακόμη και τμηματικά (δηλαδή με αναστολές και συνεχίσεις), υπό την προϋπόθεση ότι θα κάνουν την αίτηση εντός 2 μηνών από τη λήξη της 12μηνης τακτικής επιδότησης.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι, επίσης, να παραμένουν εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, ενώ όσον αφορά τα εισοδηματικά κριτήρια το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα πρέπει να μην υπερβαίνει τα 10.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο εισόδημα προσαυξάνεται κατά 586,08 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις