Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πτώματα φορτηγό: Οκτώ συλλήψεις για την τραγωδία στο Έσεξ
ΚΟΣΜΟΣ

Πτώματα φορτηγό: Οκτώ συλλήψεις για την τραγωδία στο Έσεξ

Πτώματα φορτηγό: Οκτώ άτομα συνέλαβε η αστυνομία στο Βιετνάμ σχετικά με την ανακάλυψη 39 πτωμάτων σε φορτηγό.

Πτώματα φορτηγό: Δεν σταματούν να σοκάρουν οι πληροφορίες που έρχονται στο φως, όσο ξετυλίγεται η υπόθεση με το φορτηγό του θανάτου, στο Έσεξ, μέσα στο οποίο εντοπίστηκαν 39 πτώματα. Η αστυνομία στο Βιετνάμ συνέλαβε οκτώ άτομα σε σχέση με την ανακάλυψη την περασμένη εβδομάδα 39 πτωμάτων σε φορτηγό κοντά στο Λονδίνο, μεταδίδουν σήμερα κρατικά μέσα ενημέρωσης. «Με βάση αυτά που μαθαίνουμε από τους υπόπτους, θα διεξαγάγουμε έρευνες για να καταπολεμήσουμε και να ξεριζώσουμε αυτά τα δίκτυα που φέρνουν παράνομα ανθρώπους στη Βρετανία», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της επαρχίας Νγκε Αν, ο Νγιουγέν Χούου Κάου, σύμφωνα με το επίσημο Πρακτορείο Ειδήσεων του Βιετνάμ (VNA). Την Παρασκευή, η βιετναμική αστυνομία συνέλαβε δύο άτομα και κάλεσε άλλα για ανάκριση ως ύποπτα για ανάμιξη στην υπόθεση.

Το Ανόι καταδίκασε την παράνομη διακίνηση ανθρώπων μετά την ανακοίνωση των Βρετανικών Αρχών ότι οι 39 άνθρωποι που βρέθηκαν νεκροί σε φορτηγό ψυγείο στο Έσεξ, ήταν Βιετναμέζοι μετανάστες. Ο αστυνομικός υποδιευθυντής του Έσεξ, Τιμ Σμιθ, ανέφερε μέσω του Twitter ότι οι αρχές είναι σε επαφή με την κυβέρνηση του Βιετνάμ καθώς και με ορισμένους συγγενείς των θυμάτων, τόσο στο Βιετνάμ όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Πιστεύουμε ότι έχουμε εντοπίσει τις οικογένειες ορισμένων θυμάτων, το ταξίδι των οποίων τελείωσε με τραγικό τρόπο στις ακτές μας», πρόσθεσε.

Πτώματα φορτηγό: Κρατείται ο οδηγός της νταλίκας

Πτώματα φορτηγό: Οι έρευνες των Αρχών

Οι βρετανικές αρχές έχουν ζητήσει από όποιους έχουν πληροφορίες για την υπόθεση ή για τα θύματα να εμφανιστούν. Οι αστυνομικοί ελπίζουν επίσης ότι θα καταφέρουν να βρουν τους Βορειοϊρλανδούς αδελφούς Ρόναν και Κρίστοφερ Χιουζ, 40 και 34 ετών αντίστοιχα, που αναζητούνται από την Τρίτη. «Αν και έχουμε ήδη μιλήσει τηλεφωνικά με τον Ρόναν Χιουζ, χρειάζεται να κάνουμε και μια δια ζώσης συνομιλία με τον ίδιο και τον αδελφό του. Είναι κρίσιμη για την έρευνά μας. Όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό, τόσο πιο γρήγορα θα προχωρήσει η έρευνα», εξήγησε ο επιθεωρητής της αστυνομίας Νταν Στότεν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Στις πόρτες και άλλες εσωτερικές επιφάνειες του φορτηγού βρέθηκαν ματωμένα αποτυπώματα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Mirror, κάτι που- αν επαληθευτεί και επίσημα- θα επιβεβαιώσει τις αγωνιώδεις στιγμές που έζησαν οι 39 άνθρωποι που ήταν κλειδωμένοι μέσα στο φορτηγό, στην υπόθεση που αποκαλύφθηκε στο Έσεξ.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, οι άνθρωποι που εντοπίστηκαν νεκροί- 6 από αυτούς φέρεται να ήταν από το Βιετνάμ- βρέθηκαν νεκροί ή με ελάχιστα ρούχα πάνω τους.  Σύμφωνα με την Mirror, όταν οι διασώστες άνοιξαν το φορτηγό του θανάτου στο Εσσεξ, έπειτα από τηλεφώνημα του οδηγού, Μο Ρόμπινσον, βρήκαν ματωμένα ίχνη στις πόρτες. «Όταν άνοιξε η πόρτα του κοντέινερ, σοκαρίστηκαν στο θέαμα δεκάδων πτωμάτων στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο. Υπήρχαν ματωμένα ίχνη από παλάμες σε όλη την πόρτα του φορτηγού όπου πρέπει να χτυπούσαν ζητώντας βοήθεια», ανέφερε η πηγή της βρετανικής εφημερίδας.

 Πτώματα φορτηγό: Kινέζοι τα 39 θύματα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις