Boeing 747: Εντυπωσιακό αντίο πάνω από τη Μεσόγειο

ΚΟΣΜΟΣ

Boeing 747: Εντυπωσιακό αντίο πάνω από τη Μεσόγειο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Boeing 747: Το θρυλικό Boeing 747 της ισραηλινής El Al πραγματοποίησε την Κυριακή το τελευταίο του δρομολόγιο μετά από 48 χρόνια, αλλά πριν αποσυρθεί φρόντισε να σχεδιάσει... τον εαυτό του στο ραντάρ.

04.11.2019 | 19:19

Boeing 747: H El Al απέσυρε από τον στόλο της τα Boeing 747, ύστερα από 48 χρόνια. Για να τα αποχαιρετήσει, όπως τους αρμόζει, η ισραηλινή αεροπορική εταιρεία «ζωγράφισε» ένα αεροσκάφος στον αέρα πάνω από τη Μεσόγειο. Πτήση της εταιρείας απογειώθηκε από τη Ρώμη στις 10:00 το πρωί της Κυριακής και χάραξε μία ιδιαίτερη πορεία ώστε να μπορέσει να σχηματίσει στους αιθέρες ένα Boeing 747. mΣύμφωνα με το CNNi, η πτήση LY1747 ξεκίνησε να «ζωγραφίζει» δύο ώρες μετά την απογείωσή του, όταν βρισκόταν στα νότια της Κύπρου.

Το αεροσκάφος κατέβηκε στα 10.000 πόδια και η πορεία του καταγράφηκε από το πρόγραμμα παρακολούθησης πτήσεων. Στη συνέχεια η εταιρεία ανέβασε μία σειρά από βίντεο στο Twitter. Η πτήση διήρκεσε περί τις 4 ώρες, πριν τελικώς το αεροσκάφος να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ.  Η αεροπορική εταιρεία χρησιμοποίησε αυτά τα αεροπλάνα στην επιχείρηση Σολομώντα -μια συγκαλυμμένη στρατιωτική επιχείρηση, που μετέφερε 14.500 Εβραίους της Αιθιοπίας από την Αντίς Αμπέμπα και τους έφερε στο Ισραήλ, τον Μάιο του 1990. Τριάντα πέντε πτήσεις πραγματοποιήθηκαν σε μια περίοδο 36 ωρών. Μία από τις πτήσεις της El Al, δε, έκανε και ρεκόρ, αφού μετέφερε 1.122 επιβάτες!

Το Ισραήλ ανέλαβε την ξαφνική μετακίνηση των Εβραίων τότε, λόγω της πολιτικής αστάθειας στην Αιθιοπία.

Exit mobile version