Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χήρα Γραικού σήμερα: Ο δολοφόνος του άνδρα μου δεν ζήτησε ούτε μία συγγνώμη
ΕΛΛΑΔΑ

Χήρα Γραικού σήμερα: Ο δολοφόνος του άνδρα μου δεν ζήτησε ούτε μία συγγνώμη

Χήρα Γραικού σήμερα: Ξεσπάει η Δέσποινα Τσακαλίδου, η χήρα του Δημήτρη Γραικού, ο οποίος εντοπίστηκε θαμμένος στο χωριό Ανατολικό, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Χήρα Γραικού σήμερα: Ξέσπασε η σύζυγος του κτηνοτρόφου, Δημήτρη Γραικού, του ανθρώπου που δολοφονήθηκε και, έπειτα από περίπου δυόμισι χρόνια, βρέθηκε θαμμένος στις εγκαταστάσεις του 46χρονου εμπόρου κρεάτων και δράστη του φονικού, έξω από τη Θεσσαλονίκη. Σε δηλώσεις της στην κυριακάτικη εφημερίδα «Real News, η Δέσποινα Τσακαλίδου μίλησε, για πρώτη φορά, για τον άνθρωπο που σκότωσε το σύζυγό της. «Ο δολοφόνος του άνδρα μου δεν μου έχει ζητήσει ακόμα συγγνώμη. Ούτε αυτός, αλλά ούτε και κάποιος από τους συγγενείς του. Τι να μου κάνει μία συγγνώμη; Δεν θέλω τη συγγνώμη του, ούτε τίποτα από εκείνον», είπε με δάκρυα στα μάτια η χήρα του 59χρονου επιχειρηματία.

Η ίδια περιέγραψε, εξάλλου, τις δύσκολες στιγμές που βιώνει μετά και το χαμό του συζύγου της. «Ο Δημήτρης μου δεν θα γυρίσει πίσω. Τα παιδιά του δεν μπορούν να τον χαρούν και εκείνος δεν μπορεί να τα δει να μεγαλώνουν. Ο πόνος είναι τεράστιος αυτά τα τρία χρόνια που λείπει από κοντά μας. Εύχομαι κανένας άνθρωπος να μην περάσει όσα βίωσα εγώ και η οικογένειά μου. Το χειρότερο είναι πως, όσο περνάει ο καιρός, ο πόνος γίνεται χειρότερος. Αυτή τη στιγμή, βρίσκομαι πάνω από τον τάφο του άνδρα μου. Ακόμα μου φαίνεται σαν ψέμα», δήλωσε η κυρία Τσακαλίδου.

Ο δολοφόνος «έσβηνε» με γροθιές τα χρέη του

Την ίδια στιγμή, ο αδελφός του Δημήτρη Γραικού, Νίκος, περιέγραψε το προφίλ του 46χρονου δολοφόνου. «Σε όποιον χρωστούσε χρήματα, τον φώναζε στο χώρο του και τον χτυπούσε προκειμένου να σβήσει το χρέος του», ανέφερε ο Νίκος Γραικός, προσθέτοντας ότι «από την πρώτη ημέρα φώναζα ότι ο αδελφός μου έχει δολοφονηθεί. Δεν είχε εξαφανιστεί έτσι απλά μόνος του».

Το χρονικό του εγκλήματος

Ήταν απόγευμα της 3ης Νοεμβρίου 2016, όταν ο 59χρονος Δημήτρης Γραικός έφτανε με το αγροτικό του αυτοκίνητο στο σφαγείο της Χαλάστρας, έξω από τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να εισπράξει ένα χρέος 17.000 ευρώ από τον 46χρονο έμπορο κρεάτων, με τον οποίο συνεργαζόταν τα τελευταία χρόνια. Λίγο μετά, έφυγε από τα σφαγεία και έκτοτε κανείς δεν τον ξαναείδε ζωντανό. Η οικογένεια του επιχειρηματία ζήτησε τη βοήθεια της δημοσιογράφου, Αγγελικής Νικολούλη, η οποία άρχισε να ερευνά την υπόθεση.

Η ίδια διαπίστωσε αντιφάσεις στα όσα είχε ισχυριστεί στις Αρχές ο 46χρονος, ζητώντας από την Αστυνομία να προχωρήσει σε περαιτέρω έρευνες στο χώρο του σφαγείου. Τελικά, στις 3 Μαΐου 2019, αστυνομικοί με ειδικό συνεργείο ερευνών ξεκίνησαν έρευνες δίπλα από το χώρο του σφαγείου. Υπό την πίεση των αποκαλύψεων, ο 46χρονος έμπορος κρεάτων ομολόγησε το έγκλημα και υπέδειξε το σημείο, όπου είχε θάψει τον επιχειρηματία μαζί με το αυτοκίνητό του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις