Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Προσφυγόπουλο τροχαίο: Πώς έγινε η ασύλληπτη τραγωδία στη Χίο
ΕΛΛΑΔΑ

Προσφυγόπουλο τροχαίο: Πώς έγινε η ασύλληπτη τραγωδία στη Χίο

Προσφυγόπουλο τροχαίο: Το βαν μιας ΜΚΟ που τους μετέφερε τους αποβίβασε έξω από τη μονάδα στις 12:30 το μεσημέρι και ο οδηγός ήταν έτοιμος να αναχωρήσει, χωρίς να υπολογίσει τι θα συνέβαινε.

Προσφυγόπουλο τροχαίο: Λίγα δευτερόλεπτα απροσεξίας αρκούσαν για να φέρουν την τραγωδία στη Χίο, με θύμα ένα προσφυγόπουλο μόλις 2 ετών από το Ιράκ, που βρήκε τον θάνατο κάτω από τις ρόδες ενός μίνι βαν, νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας. Είναι το δεύτερο ανήλικο παιδί που πέφτει θύμα παράσυρσης από αυτοκίνητο μέσα στις τελευταίες 40 μέρες, έπειτα από ανάλογο περιστατικό με θύμα ένα 5χρονο αγοράκι στη Λέσβο. Το κοριτσάκι, μαζί με τη μητέρα του και τα δύο του αδελφάκια, είχαν μόλις μεταφερθεί σε μονάδα ενοικιαζόμενων δωματίων, όπου διέμεναν, στην περιοχή της Αγίας Ερμιόνης, νότια της πόλης της Χίου. Το βαν μιας ΜΚΟ που τους μετέφερε τους αποβίβασε έξω από τη μονάδα στις 12:30 το μεσημέρι και ο οδηγός ήταν έτοιμος να αναχωρήσει, χωρίς να υπολογίσει τι θα συνέβαινε.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η μητέρα κρατούσε τα δύο από τα τρία παιδιά της, αλλά για κάποια δευτερόλεπτα διέφυγε από την προσοχή της το τρίτο. Η ανήλικη κρύφτηκε παίζοντας πίσω από τις πίσω ρόδες του βαν και παρασύρθηκε απ’ αυτό όταν ο οδηγός έκανε όπισθεν προκειμένου να αποχωρήσει από την περιοχή. Στο σημείο εκτυλίχθηκαν σκηνές δράματος, με την μητέρα να φωνάζει σε κατάσταση σοκ, εκλιπαρώντας για βοήθεια. Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο Σκυλίτσειο νοσοκομείο της Χίου, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν, δυστυχώς, τον θάνατό του. Από την Αστυνομία συνελήφθη ο οδηγός του βαν.

Προσφυγόπουλο τροχαίο: Η τραγωδία στη Λέσβο

Στις 24 Σεπτεμβρίου, σε παρόμοιο περιστατικό στη Λέσβο, βρήκε τον θάνατο ένα αγοράκι 5 ετών. Το δυστύχημα συνέβη έξω από εταιρεία χονδρικού εμπορίου, κοντά στο ΚΥΤ της Μόριας. Το αγοράκι είχε κρυφτεί μέσα σε ένα χαρτόκουτο, σε χώρο δίπλα στην επιχείρηση που χρησιμοποιείται ως χώρος ψυχαγωγίας και προμήθειας τροφίμων για αιτούντες άσυλο. Ο οδηγός ενός μικρού φορτηγού, που είχε πάει στην επιχείρηση για να φορτώσει, πάτησε με τις ρόδες του το χαρτόκουτο, χωρίς να υπολογίσει ότι μέσα σε αυτό βρισκόταν ο ανήλικος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις