Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μετανάστες Θεσσαλονίκη: Τεταμένο το κλίμα και στη συμπρωτεύουσα – Πορείες την Κυριακή
ΕΛΛΑΔΑ

Μετανάστες Θεσσαλονίκη: Τεταμένο το κλίμα και στη συμπρωτεύουσα – Πορείες την Κυριακή

Μετανάστες Θεσσαλονίκη: Φήμες περί στέγασης μεταναστών στο πρώην νοσοκομείου Παναγία, στην Καλαμαριά, έχουν κινητοποιήσει τον κόσμο στη συμπρωτεύουσα.

Μετανάστες Θεσσαλονίκη: Τεταμένο ήταν το απόγευμα της Κυριακής το κλίμα στη Θεσσαλονίκη λόγω δυο πορειών -η μια υπέρ και η δεύτερη κατά των μεταναστών, που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της πόλης. Η πρώτη συγκέντρωση έλαβε στην παραλία, στο ύψος του Λευκού Πύργου, μπροστά από το άγαλμα του ναυάρχου Βούτση και διοργανώθηκε από εθνικιστικά σωματεία που αντιδρούν στη φιλοξενία μεταναστών. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Δ. Γούναρη συγκεντρώθηκαν μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, που υποστηρίζουν μετανάστες και πρόσφυγες.

Σύμφωνα με το ThessNews, η οδός Τσιμισκή είχε αποκλειστεί με αποτέλεσμα στο κέντρο της πόλης να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό πρόβλημα. Μεταξύ των δυο συγκεντρώσεων είχαν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου οι δυο ομάδες διαδηλωτών να μην έρθουν σε επαφή. Κατά την ίδια πηγή, στην πορεία των εθνικιστών συμμετείχαν περί τα 100 άτομα, ενώ οι αντιεξουσιαστές ήταν γύρω στους 300. Φήμες περί στέγασης μεταναστών στο πρώην νοσοκομείου Παναγία, στην Καλαμαριά, έχουν κινητοποιήσει τον κόσμο στη συμπρωτεύουσα.

Μετανάστες Θεσσαλονίκη: Με… GPS από τον Έβρο!

Την τεχνολογία επιστρατεύουν οι διακινητές μεταναστών στην Τουρκία, με στόχο να προσελκύσουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που θέλουν να φτάσουν με οποιονδήποτε τρόπο στην Ελλάδα. Όπως φαίνεται σε ρεπορτάζ του Open, οι διακινητές παρέχουν οδηγίες GPS και αναλυτικούς χάρτες στους μετανάστες που καταφθάνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου, βάσει τον οποίων ακολουθούν τη διαδρομή Αδριανούπολη-Νέα Βύσσα.

Από εκεί συνεχίζουν για Αλεξανδρούπολη, από όπου θα ξεκινήσουν ένα νέο μεγάλο ταξίδι με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη ή την Αθήνα. Χάρτες και οδηγίες δίνονται και για το πέρασμα στα ελληνοσκοπιανά σύνορα στην Ειδομένη, ωστόσο η συνήθης κατάληξη είναι οι μετανάστες να εντοπιστούν από τις αστυνομικές δυνάμεις της γειτονικής χώρας που τους επαναπροωθούν στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις