Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Προανακριτική Novartis: Ο Καραγκούνης, για την εξαίρεση των Πολάκη – Τζανακόπουλου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική Novartis: Ο Καραγκούνης, για την εξαίρεση των Πολάκη – Τζανακόπουλου

Προανακριτική Novartis: Ο κ. Καραγκούνης εξηγώντας το σκεπτικό της απόφασης της επιτροπής σημειώνει ότι «δεν μπορούν τα πρόσωπα αυτά να είναι μάρτυρες και μέλη της επιτροπής».

Προανακριτική Novartis: Tο σκεπτικό της απόφασης της επιτροπής για την εξαίρεση των Πολάκη – Τζανακόπουλου από την υπόθεση Novartis εξήγησε ο Κώστας Καραγκούνης. Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το μέλος της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση Novartis, βουλευτής ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης  δηλώνει πως «αν, σαν επιτροπή, προχωρούσαμε χωρίς τις εξαιρέσεις των δύο βουλευτών, τότε η διαδικασία θα απειλείτο με ακυρότητα και πιθανότητα αθεράπευτη». «Δεν μπορούν τα πρόσωπα αυτά να είναι μάρτυρες και μέλη της επιτροπής», εξηγεί. «Υπάρχει ρητή απαγόρευση στο άρθρο 14 παρ.2 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, και με το ίδιο σκεπτικό, δηλαδή, με το ενδεχόμενο έγερσης υπόνοιας μεροληψίας απεφάνθη ad hoc το 2010 η εξεταστική επιτροπή για το Βατοπέδι, … το ίδιο έπραξε και η επιτροπή για το ΚΕΕΛΠΝΟ επί ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Καραγκούνης ανέφερε, επίσης ότι ενώ «στον ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς, γνωρίζανε ότι τόσο ο κ. Πολάκης όσο και ο κ. Τζανακόπουλος θα καλούνταν για μάρτυρες από τη στιγμή που και οι δύο αναφέρονταν στη δικογραφία, παρόλα αυτά αποφασίσανε να τους ορίσουν ως μέλη της επιτροπής γνωρίζοντας ότι αυτό δεν είναι σύννομο». Ερωτηθείς, πώς θα χειριστεί η επιτροπή την τυχόν είσοδο των δύο βουλευτών στην συνεδρίαση της προσεχούς Πέμπτη απαντά: «Ό,τι επιβάλλει ο νόμος και ο κανονισμός της Βουλής».

Καραγκούνης: Η Τουρκία έχει ήδη εργαλοιοποιήσει τις ροές των παράνομων μεταναστών

Τέλος, αναφερόμενος στο μεταναστευτικό/προσφυγικό πρόβλημα ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης εκφράζει, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, την ανησυχία του. «Η αλήθεια είναι ότι η Τουρκία έχει ήδη εργαλοιοποιήσει τις ροές των παράνομων μεταναστών και επίσης αλήθεια είναι ότι προσπαθεί να τις χρησιμοποιεί ως όπλο πίεσης προς τους Ευρωπαίους. Σε καμία περίπτωση όμως δεν ισχύει αυτό το οποίο, με ανεύθυνο τρόπο, ισχυρίστηκε στη Βουλή ο κ. Τσίπρας διαστρεβλώνοντας τις δηλώσεις του κ. Πέτσα. Η ελληνική κυβέρνηση έχει καταγγείλει την Τουρκία, η οποία συνεχώς παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, και πρόσφατα το επανέλαβε ο πρωθυπουργός ενώπιον του γγ του ΝΑΤΟ. Δεν ακολουθούμε, λοιπόν, καμία κατευναστική πολιτική».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις