Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Εκλογές Ισπανία 2019 αποτελέσματα: “Αδιέξοδο” προβλέψει νέα δημοσκόπηση
ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές Ισπανία 2019 αποτελέσματα: “Αδιέξοδο” προβλέψει νέα δημοσκόπηση

Εκλογές Ισπανία 2019 αποτελέσματα: Οι Σοσιαλιστές μπορεί να προηγούνται για τις εκλογές της 10ης Νοεμβρίου, όμως όπως φαίνεται δεν θα καταφέρουν για άλλη μια φορά να κερδίσουν την αυτοδυναμία.

Εκλογές Ισπανία 2019 αποτελέσματα: Ενισχυμένο φαίνεται να μπαίνει στην εκλογική αναμέτρηση το ακροδεξιό κόμμα Vox. Η Ισπανία φαίνεται ότι θα μπει σε παρατεταμένο αδιέξοδο. Και αυτό γιατί οι Σοσιαλιστές μπορεί να προηγούνται για τις εκλογές της 10ης Νοεμβρίου, όμως το αποτέλεσμα ενδέχεται να αιφνιδιάσει. Κι αυτό γιατί όπως φαίνεται δεν θα καταφέρουν για άλλη μια φορά να κερδίσουν την πλειοψηφία. Η πρόβλεψη είναι πως θα χάσει δύο έδρες εν σχέσει με την κοινοβουλευτική του δύναμη που προέκυψε από τις εκλογές του Απριλίου. Η επιτυχία της αυτοδυναμίας μοιάζει για μια ακόμη χρονιά ανέφικτη.

Η δημοσκόπηση που δημοσίευσε η Εl Pais δείχνει ότι οι Σοσιαλιστές δεν θα καταφέρουν ούτε αυτή τη φορά να εξασφαλίσουν την πλειοψηφία. Συγκεκριμένα, προβλέπεται να εξασφαλίσουν 121 έδρες, δύο λιγότερες από τις εκλογές που είχαν γίνει τον Απρίλιο στην Ισπανία. Καμία από τις ευρύτερες παρατάξεις της αριστεράς και της δεξιάς δεν συγκεντρώνουν επαρκή αριθμό εδρών για να σχηματίσουν κυβέρνηση. Παράλληλα, η δημοσκόπηση καταγράφει ότι το ακροδεξιό κόμμα Vox αυξάνει την κοινοβουλευτική δύναμή του σε 46 έδρες, από 24 στις εκλογές του Απριλίου. Μετατρέπεται έτσι στην τρίτη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική δύναμη. Στην ίδια έρευνα, το Λαϊκό Κόμμα εξασφαλίζει 91 έδρες (από 66). Οι Ciudadanos κατακρημνίζονται από τις 57 έδρες στις 14. Πτωτικά κινούνται επίσης και οι Podemos, που από τις 42 έδρες του Απριλίου, υποχωρούν στις 31, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις