Εξάρχεια επεισόδια: Μία σύλληψη για τις επιθέσεις κατά αστυνομικών

ΕΛΛΑΔΑ

Εξάρχεια επεισόδια: Μία σύλληψη για τις επιθέσεις κατά αστυνομικών

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Εξάρχεια επεισόδια: Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά την διάρκεια της σύλληψής του αντιστάθηκε σθεναρά και προσπάθησε να ξεφύγει.

03.11.2019 | 09:40

Εξάρχεια επεισόδια: Ένας 23χρονος συνελήφθη μετά τα επεισόδια του Σαββάτου στα Εξάρχεια. Ο 23χρονος κατηγορείται για τις επιθέσεις που πραγματοποίησε το Σάββατο ομάδα ατόμων κατά αστυνομικών δυνάμεων σε δρόμους γύρω από την πλατεία Εξαρχείων. Αστυνομικοί τους καταδίωξαν και, στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Σουλτάνη, συνέλαβαν τον 23χρονο, ο οποίος συμμετείχε στις επιθέσεις. Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά την διάρκεια της σύλληψής του αντιστάθηκε σθεναρά και προσπάθησε να ξεφύγει. Σε βάρος του συλληφθέντος σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, της βίας κατά αστυνομικών, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ σήμερα πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Η ένταση στα Εξάρχεια σημειώθηκε μετά από την πορεία των αντιεξουσιαστών ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την εκκένωση του κτιρίου δίπλα στη ΑΣΟΕΕ που βρισκόταν υπό κατάληψη. Αντιεξουσιαστές έριξαν μολότοφ, ενώ η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών. Το μεσημέρι του Σαββάτου μάλιστα, καθηγητής της ΑΣΟΕΕ δέχθηκε επίθεση από αντιεξουσιαστές στην πλατεία Βικτωρίας, στο κέντρο της Αθήνας. Όλα δείχνουν πως τα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναγνώρισαν τον καθηγητή και, αφού τον προπηλάκισαν, τον ξυλοκόπησαν. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί ελαφρά στο πρόσωπο.

Exit mobile version