Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Στάλιν – Λένιν ΚΚΕ: Ο Κουτσούμπας «υποδέχθηκε» δύο μεγάλους πίνακες στα γραφεία του κόμματος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στάλιν – Λένιν ΚΚΕ: Ο Κουτσούμπας «υποδέχθηκε» δύο μεγάλους πίνακες στα γραφεία του κόμματος

Στάλιν - Λένιν ΚΚΕ: Τους δύο πίνακες προσέφερε στον γγ της ΚΕ του κόμματος ο καθηγητής του ΕΜΠ Γιάννης Μπάφας.

Στάλιν – Λένιν ΚΚΕ: Δύο μεγάλους, εντυπωσιακούς πίνακες, που απεικονίζουν τον Ιωσήφ Στάλιν και τον Βλαντίμιρ Λένιν «υποδέχθηκε» στα γραφεία του ΚΚΕ ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Πρόκειται για έργα που δημιούργησε ο Σοβιετικός ζωγράφος Βολκόφ, εκείνον του Στάλιν το 1946 και εκείνον του Λένιν το 1922. Τους δύο πίνακες πρόσφερε για το αρχείο του ΚΚΕ στον Δημήτρη Κουτσούμπα ο καθηγητής του ΕΜΠ, Γιώργος Μπάφας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του 902.

Οι πίνακες προέρχονται από την ιδιωτική συλλογή του κ. Μπάφα και τους απέκτησε όταν σπούδαζε στην τότε Ανατολική Γερμανία. «Πάνε στη σωστή θέση, εκεί όπου ανήκουν», δήλωσε ο καθηγητής του ΕΜΠ, δωρίζοντάς τους στο αρχείο του ΚΚΕ. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ευχαρίστησε θερμά τον κ. Μπάφα και δήλωσε ότι το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την προσφορά του.

Πόσο αμείβεται ο Κουτσούμπας

Σύμφωνα με πρόσφατη σχετική ενημέρωση, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, όπως και όλοι οι βουλευτές του ΚΚΕ, αμείβεται με την αποζημίωση των στελεχών του Κόμματος, ύψους 800 ευρώ το μήνα.  Κατά συνέπεια το σύνολο της βουλευτικής του αποζημίωσης κατατίθεται στο ταμείο της Κεντρικής Επιτροπής, σύμφωνα με το καταστατικό του ΚΚΕ.

Η ενημέρωση αυτή έρχεται μετά από από τη δημοσιοποίηση των Πόθεν Έσχες, σύμφωνα με τα οποία ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε εισόδημα 72.712 ευρώ και η σύζυγός του 18.449 ευρώ για το 2017. Ως γνωστόν όμως, το μεγαλύτερο μέρος της βουλευτικής του αποζημίωσης πηγαίνει στα ταμεία του Περισσού. Δεν έχουν μετοχές ή ομόλογα. Οι καταθέσεις του ανέρχονται σε 8.487,38 ευρώ και της συζύγου του σε 9.923 ευρώ. Έχουν δύο ακίνητα στη Βοιωτία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις