Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τουρκία – Συρία τώρα: «Θα στείλουμε τα μέλη του ISIS πίσω»
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία – Συρία τώρα: «Θα στείλουμε τα μέλη του ISIS πίσω»

Τουρκία - Συρία τώρα: Νέες απειλές από την τουρκική πλευρά στο θέμα των φυλακισμένων τζιχαντιστών που κρατούνται μέχρι σήμερα στη Συρία.

Τουρκία – Συρία τώρα: Νέες απειλές από τη γειτονική χώρα στο θέμα των φυλακισμένων μελών του ISIS στη Συρία. Η Τουρκία συνέλαβε μερικά από τα μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που δραπέτευσαν από τις φυλακές όπου κρατούνταν στη βορειοανατολική Συρία. Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε σήμερα ότι η Τουρκία θα στείλει μέλη του Ισλαμικού Κράτους που έχει συλλάβει και κρατεί πίσω στις χώρες καταγωγής τους, καθώς διαμαρτυρήθηκε για την αδράνεια των Ευρωπαίων στο θέμα αυτό. «Αυτό δεν είναι αποδεκτό από μας. Είναι επίσης ανεύθυνο», είπε ο αξιωματούχος λέγοντας ότι η Ευρώπη αφήνει την Τουρκία να διαχειριστεί μόνη της το θέμα των φυλακισμένων. «Θα στείλουμε τα συλληφθέντα μέλη του Νταές πίσω στις χώρες τους», είπε στους δημοσιογράφους χρησιμοποιώντας το αραβικό ακρωνύμιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Η δήλωση αυτή έρχεται λίγο μετά την είδηση ότι ομάδα Αμερικανών αξιωματούχων εξετάζει τις σχέσεις του Ισλαμικού Κράτους με την Τουρκία με αφορμή τον θάνατο του αρχηγού του ISIS, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, καθώς και της έναρξης κοινών περιπολιών Ρώσων και Τούρκων στη Βορειοανατολική Συρία. Οι υποψίες των αξιωματούχων των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών σχετικά με τους δεσμούς μεταξύ Τουρκίας και ISIS δεν βασίζονται μόνο στα τεκμήρια πού βρέθηκαν στη Συρία αλλά και στο γεγονός ότι χιλιάδες μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης από την Ευρώπη και την Αφρική χρησιμοποίησαν τα νότια σύνορα της Τουρκίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις