Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ισραήλ – Παλαιστίνη πόλεμος: Επίθεση με ρουκέτες – Ένας νεκρός
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ – Παλαιστίνη πόλεμος: Επίθεση με ρουκέτες – Ένας νεκρός

Ισραήλ - Παλαιστίνη πόλεμος: Σε αεροπορικές επιδρομές προχώρησε το Ισράηλ στην Γάζα, με θύμα έναν Παλαιστίνιο.

Ισραήλ – Παλαιστίνη πόλεμος: Η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ έπληξε δεκάδες στόχους στη Λωρίδα της Γάζας, τα ξημερώματα του Σαββάτου, απαντώντας σε επιθέσεις με ρουκέτες που έγιναν στα νότια. Οι επιδρομές του Ισραήλ έγιναν εναντίον στόχων της Χαμάς. Ο ήχος από τις εκρήξεις ήταν αισθητός σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας. Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι έπληξε τρομοκρατικούς στόχους.

Νωρίτερα, τη νύχτα, τουλάχιστον 10 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας, από τις οποίες οι 8 αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας. Η μία από τις ρουκέτες έπεσε σε κατοικία στην πόλη Σντερότ, χωρίς να προκαλέσει ζημιές ή θύματα, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές. Το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανακοίνωσε ότι ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από τα αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ.

Ισραήλ – Παλαιστίνη πόλεμος: Όταν ήχησαν τα πολεμικά τύμπανα

Νέα αναζωπύρωση της έντασης στη Μέση Ανατολή είχε προκληθεί, καθώς τύμπανα πολέμου ήχησαν στις 5 Μαΐου του 2019, στη Λωρίδα της Γάζας, με την εκτόξευση περίπου 250 ρουκετών από την Παλαιστίνη προς το Ισραήλ και την απάντηση του ισραηλινού στρατού με δεκάδες αεροπορικές επιδρομές. Έχασαν τη ζωή τους έξι Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους ένα βρέφος και η έγκυος μητέρα του, αλλά και ένας Ισραηλινός. Με βάση τα στοιχεία, πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό ρουκετών που έχουν εκτοξευθεί εναντίον του Ισραήλ σε μία μόνο ημέρα τα τελευταία χρόνια.

Περίπου 250 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από Παλαιστίνιους μαχητές εναντίον περιοχών του νότιου και του κεντρικού Ισραήλ, πολλές από τις οποίες αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Σιδηρούς Θόλος. Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, το 70% των ρουκετών έπεσαν σε μη κατοικημένες περιοχές. Μια Ισραηλινή 80 ετών τραυματίστηκε σοβαρά στην Κίριατ Γκατ, 20 χιλιόμετρα από τη Γάζα, και ένας 60χρονος Ισραηλινός σκοτώθηκε την ώρα που μια ρουκέτα έπεσε στο σπίτι του στην πόλη Ασκελόν. Σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz, ο άνδρας υπέκυψε στα τραύματά του λίγο αφού διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις