Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σκυλιά σε κλουβί: Σάλος για την ατραξιόν στα Λαδάδικα Θεσσαλονίκης
ΕΛΛΑΔΑ

Σκυλιά σε κλουβί: Σάλος για την ατραξιόν στα Λαδάδικα Θεσσαλονίκης

Σκυλιά σε κλουβί: Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση νυχτερινού κέντρου διασκέδασης στα Λαδάδικα Θεσσαλονίκης να τοποθετήσει σκυλιά εντός συρμάτινων κλουβιών στην είσοδο του μαγαζιού.

Σκυλιά σε κλουβί: Σάλος προκλήθηκε μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών από νυχτερινό κατάστημα στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης, όπου είχαν τοποθετήσει δύο σκυλιά σε μεταλλικά κλουβιά ως μέρος του ντεκόρ. Περαστικοί φωτογράφησαν τα ροτβάιλερ που είχαν τοποθετηθεί έξω από το μαγαζί και οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στα social media, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις. Τα σκυλιά αποσύρθηκαν από την είσοδο του καταστήματος. Σε ανακοίνωσή της η διεύθυνση σημειώνει: «Ως επιχείρηση, ουδεμία δεν έχουμε πια σχέση με την παρουσία ζώων στον χώρο της πλατείας Μοριχόβου. Μόλις έγινε από εμάς αντιληπτή η παρουσία τους, αυτά είχαν ήδη απομακρυνθεί από το χώρο. Δεν έχουμε έγκυρη γνώση για το πώς και γιατί βρέθηκαν εκεί. Δηλώνουμε απερίφραστα ότι σεβόμαστε απόλυτα τα ζώα και δεν θα είχαμε ποτέ εμπλοκή σε ενέργειες που θα τα έθιγαν με οποιονδήποτε τρόπο».

Η φωτογραφία διακινήθηκε αρχικά μέσω φιλοζωικών σελίδων στο facebook, με τα μέλη τους να κινητοποιούνται κάνοντας καταγγελίες στο 100. Σε αυτοψία της Voria.gr στο σημείο λίγο αργότερα, οι ιδιοκτήτες των σκύλων τα είχαν βγάλει από τα κλουβιά τους και έπιναν ποτό έξω από το κατάστημα, με τα τετράποδα να είναι δεμένα με λουρί. Όταν δε ρωτήθηκαν για ποιο λόγο τα είχαν βάλει σε κλουβί, ο ένας εκ των δύο απάντησε πως «τα σκυλιά τραβάνε», εννοώντας ότι κουράζονται να τα κρατούν συνέχεια με το λουρί, ενώ τόνισε πως δεν εργάζεται στο εν λόγω κατάστημα.  Σε νέα ερώτηση της Voria.gr προς τον ιδιοκτήτη για το εάν επιτρέπεται να βάζουν τα τετράποδα σε κλουβιά έξω από το μαγαζί, οι ίδιοι είπαν «θα σου απαντήσουμε αντίστροφα, απαγορεύεται;». Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο μετέβη και η αστυνομία, ωστόσο οι ιδιοκτήτες των σκυλιών είχαν ήδη φύγει.

Σκυλιά σε κλουβί: Η απάντηση
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις