Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εξάρχεια επεισόδια: Χαμός με μολότοφ και χημικά – Δύο προσαγωγές
ΕΛΛΑΔΑ

Εξάρχεια επεισόδια: Χαμός με μολότοφ και χημικά – Δύο προσαγωγές

Εξάρχεια επεισόδια: Δύο άτομα προσήχθησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου (02.11.2019) στα Εξάρχεια, σε δρόμους γύρω από την πλατεία.

Εξάρχεια επεισόδια: Επεισόδια σημειώθηκαν στα Εξάρχεια το απόγευμα του Σαββάτου. Η ένταση σημειώθηκε μετά από την πορεία των αντιεξουσιαστών ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την εκκένωση του κτιρίου δίπλα στη ΑΣΟΕΕ που βρισκόταν υπό κατάληψη. Αντιεξουσιαστές έριξαν μολότοφ, ενώ η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών. Μετά από λίγη ώρα η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή δύο ατόμων. Το κτίριο που είναι δίπλα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), τελούσε υπό κατάληψη από το 2006. Μέσα στο κτίριο βρέθηκαν τέσσερα άτομα (δύο αλλοδαποί άνδρες, μία αλλοδαπή γυναίκα και μία ημεδαπή), οι οποίοι προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για «διατάραξη οικιακής ειρήνης» και παράβαση του νόμου «περί εξαρτησιογόνων ουσιών» καθώς εντός του κτιρίου βρέθηκε και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Η επιχείρηση το πρωί έγινε προκειμένου να εκκενωθεί κτήριο, στη συμβολή των οδών Μαυροματαίων και Δεριγνύ, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη από το 2006. Μέσα στο κτίριο βρέθηκαν συνολικά τέσσερα άτομα τα οποία και προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ. Πρόκειται για δύο άνδρες από τη Γαλλία, μια γυναίκα από το Ιράν και μια Ελληνίδα. Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για “διατάραξη οικιακής ειρήνης” και παράβαση του νόμου “περί εξαρτησιογόνων ουσιών”, καθώς εντός του κτιρίου βρέθηκε και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης . Επίσης στο κτίριο βρέθηκαν σιδερένια και ξύλινα κοντάρια, πολλά μπουκάλια μπύρας και διάφορα εργαλεία. Η αστυνομία σφράγισε το χώρο.

Το μεσημέρι, καθηγητής της ΑΣΟΕΕ δέχθηκε επίθεση από αντιεξουσιαστές στην πλατεία Βικτωρίας, στο κέντρο της Αθήνας. Όλα δείχνουν πως τα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναγνώρισαν τον καθηγητή και, αφού τον προπηλάκισαν, τον ξυλοκόπησαν. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί ελαφρά στο πρόσωπο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις