Μακροζωία μυστικά: Γιαγιά… 108 ετών αποκαλύπτει το ποτό που μεγαλώνει την διάρκεια ζωής

PLUS

Μακροζωία μυστικά: Γιαγιά… 108 ετών αποκαλύπτει το ποτό που μεγαλώνει την διάρκεια ζωής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: elenaliog.b

Μακροζωία μυστικά: Η 108χρονη Dorothy Flowers γιόρτασε τα γενέθλιά της με ένα ποτήρι από το αγαπημένο της αλκοολούχο ποτό.

01.11.2019 | 20:37

Μακροζωία μυστικά: Αν ανήκετε στους ανθρώπους που ψάχνουν μονίμως να βρουν το μυστικό για μία μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και έχετε ένα οργανωμένο σχέδιο για να κρατάτε την υγεία σας υπό έλεγχο… τότε η παρακάτω γιαγιά μάλλον θα σας ξαφνιάσει. Η 108χρονη Dorothy Flowers, λοιπόν, που ζει στο γηροκομείο Southlands Care στο Χάρογκεϊτ του Ηνωμένου Βασιλείου, γιόρτασε τα γενέθλιά της με ένα ποτήρι από το αγαπημένο της αλκοολούχο ποτό, το οποίο, όπως δήλωσε στην εφημερίδα Helene Ballinger είναι και «το πραγματικό της μυστικό για τη μακροζωία». Ποιο είναι αυτό το ποτό; Μα φυσικά η σαμπάνια!

Η 108χρονη γυναίκα, η οποία είναι ιδαίτερα αγαπητή έλαβε για τα γενέθλιά της λουλούδια και πάνω από 650 ευχετήριες κάρτες. Οι ευχές ήρθαν από άτομα από όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα από Νέα Υόρκη, Αυστραλία και Λας Βέγκας. Η Dorothy Flowers έχασε τον άντρα της το 1981 και ποτέ δεν απόκτησε παιδιά, ωστόσο έχει ιδιαίτερη αδυναμία στην ανιψιά της που την βλέπει σαν παιδί της. «Δεν είχαμε ποτέ φανταστεί ότι η θεία μου θα λάμβανε τόσες πολλές κάρτες», δήλωσε η ανιψιά της, Judith. «Μπορεί να μην μπορεί να μιλήσει καλά πια, αλλά το χαμόγελο στο πρόσωπό της τα λέει όλα», πρόσθεσε!

Μακροζωία μυστικά: To προσδόκιμο ζωής του ελληνικού πληθυσμού στα 79.66 χρόνια

Κάποτε, πριν από 30 με 40 χρόνια, οι Έλληνες και ειδικότερα οι Κρητικοί ήμασταν οι μακροβιότεροι άνθρωποι στον κόσμο. Δυστυχώς, δεν είμαστε πια και γι’ αυτό φταίμε μόνο εμείς οι ίδιοι. Γίναμε παχύσαρκοι, καπνίζουμε πολύ, δεν ασκούμαστε συστηματικά, δεν ελέγχουμε την αρτηριακή μας πίεση και έχουμε εγκαταλείψει το εξαιρετικό παραδοσιακό πρότυπο της μεσογειακής διατροφής, ενώ έχουμε στραφεί προς το δυτικό τρόπο διατροφής, που προάγει την υγεία σαφώς λιγότερο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων, το προσδόκιμο ζωής του γενικού πληθυσμού στην Ελλάδα είναι τα 79,66 χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, οι ειδικοί μιλούν για 77,11 χρόνια ζωής κατά μέσο όρο για τους άνδρες και για 82,37 για τις γυναίκες. Όπως όλοι τονίζουν, κάθε μέρα που περνά ο σημερινός άνθρωπος, εφόσον ζει στον ανεπτυγμένο κόσμο, περιμένει να ζήσει λίγο περισσότερο από τον χθεσινό. Σύμφωνα, όμως, με κάποιες απόψεις, ειδικά στη χώρα μας, υπάρχει ο φόβος ότι αυτό το προσδόκιμο θα σταματήσει να αυξάνεται και ενδεχομένως θα φτάσει και να μειωθεί.

Μακροζωία μυστικά: Τα 4 ips για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής

1. Προσπάθησε να πιστέψεις σε κάτι

Ένα από τα μυστικά μακροζωίας που επιβεβαιώνουν πάνω από 1000 έρευνες, συνδέει την πίστη σε κάτι με το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής. Η ισχυρή πίστη σε κάτι μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο να αντιμετωπίσει το άγχος και τα αισθηματικά του προβλήματα ενώ φαίνεται πως και η καρδιά προστατεύεται από την πίστη όπως και τα προβλήματα αναπνοής ή πέψης.

2. Γέλα τουλάχιστον 20 φορές την ημέρα

Το γέλιο δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και εξολοθρεύει τις ορμόνες του στρες. Ως ενήλικες, γελάμε μόνο πέντε με δεκαπέντε φορές την ημέρα, τη στιγμή που ως παιδιά ξεπερνούσαμε τα 100 γέλια την ημέρα.

3. Παρακολούθησε μια ώρα λιγότερη τηλεόραση το βράδυ

Μετά την ηλικία των 25, κάθε μία ώρα τηλεόρασης που παρακολουθείς, μπορεί να σου κόψει μέχρι και 20 λεπτά από τη ζωή σου, υποστηρίζουν επιστήμονες του Αμερικάνικου Ινστιτούτου κατά του Καρκίνου. Η σκέψη αυτή στηρίζεται στο γεγονός πως όσο περισσότερη τηλεόραση βλέπεις, τόσο το σώμα σου κάθεται και δεν κάνει τίποτα, οι μύες δεν γυμνάζονται, δεν καις θερμίδες και ανεβαίνουν τα ποσοστά ασθενειών και πρόωρου θανάτου.

4. Τραγούδα στο μπάνιο

Το να τραγουδάς, μπορεί να είναι καλύτερη στρατηγική υγείας ακόμα και σε σχέση με το να παίρνεις βιταμίνες σύμφωνα με ευρήματα έρευνας που πραγματοποίησαν από κοινού τα πανεπιστήμια Χάρβαρντ και Γιέιλ. Η έρευνα αποκάλυψε πως το να ανήκεις σε χορωδία, είναι το κλειδί για να βελτιώσεις το προσδόκιμο ζωής σου,βελτιώνοντας και την υγεία της καρδιάς σου και αποφεύγοντας την κατάθλιψη.Εσύ μπορείς απλά να τραγουδάς στο μπάνιο.

Exit mobile version