Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Προμήθειες τραπεζών – ΑΤΜ: “Παγώνουν” όλες οι αυξήσεις
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προμήθειες τραπεζών – ΑΤΜ: “Παγώνουν” όλες οι αυξήσεις

Προμήθειες τραπεζών - ΑΤΜ: Δεν θα προχωρήσουν οι τράπεζες στις προμήθειες που είχαν προαναγγείλει από 1η Νοεμβρίου για ορισμένες υπηρεσίες στα ΑΤΜ σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές.

Προμήθειες τραπεζών – ΑΤΜ: «Παγώνουν», τελικά, όλες οι αυξήσεις στις προμήθειες που εισπράττουν οι τράπεζες κατά τη διάρκεια των συναλλαγών, οι οποίες, όπως είχε ανακοινωθεί, θα τίθεντο σε εφαρμογή την 1η Νοεμβρίου.  Το «πάγωμα» αυτό είχε προαναγγείλει, άλλωστε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΚΙΝΑΛ. «Εξετάζουμε πολύ προσεκτικά τυχόν εναρμονισμένες πρακτικές ιδίως των τριών από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες. Εγώ είμαι έτοιμος να στείλω προσωπικά καταγγελίες. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα επιβάλλει αυστηρά πρόστιμα, αν διαπιστωθούν παραβάσεις» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Κατά πληροφορίες, όλες οι τράπεζες διαβεβαίωσαν το υπουργείο Ανάπτυξης ότι οι αυξήσεις που είχαν προαναγγείλει δεν θα ισχύσουν τελικά.

Πιέσεις στους τραπεζίτες είχε ασκήσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί προ ημερών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Προμήθειες τραπεζών – ΑΤΜ: Τι είπε ο Άδωνις στη Βουλή

Ο κ. Γεωργιάδης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρχουν παράλογες, υπερβολικές χρεώσεις τραπεζών και εναρμονισμένες πρακτικές των συστημικών τραπεζών. Η κυβέρνηση παρακολουθεί το θέμα και είναι έτοιμη να επέμβει στο πλαίσιο του ελληνικού θεσμικού πλαισίου και της ευρωπαϊκής οδηγίας που υπάρχει».

Επίσης και η ΔΙΑΣ ΑΕ (Σύστημα πληρωμών) εκφράζει με ανακοίνωσή της την υποστήριξή της στην πρόσφατη δέσμευση των Πιστωτικών Ιδρυμάτων, μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, για αναθεώρηση της αναγγελθείσας τιμολογιακής πολιτικής στις χρεώσεις τους στις ηλεκτρονικές πληρωμές ώστε «οι χρήστες-πολίτες να μην επιβαρύνονται υπέρμετρα και ταυτόχρονα να ωφελείται η Εθνική Οικονομία μέσω της αύξησης των ηλεκτρονικών πληρωμών που συμβάλει στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης για την πάταξη της φοροδιαφυγής που είναι το τελικό ζητούμενο».

Προμήθειες τραπεζών – ΑΤΜ: Οι αυξήσεις στις προμήθειες που πρόκειται να ανασταλούν είναι οι εξής

– Εφάπαξ συνδρομή επανέκδοσης κατόπιν δήλωσης απώλειας / κλοπής / φθοράς /μη αυτοματοποιημένης ανανέωσης: 6 ευρώ με ισχύ από 31/10

– Ερώτηση υπολοίπου σε ΑΤΜ εντός ευρωζώνης: 0,20 ευρώ με ισχύ από 31/10

– Ερώτηση υπολοίπου σε ΑΤΜ εκτός ευρωζώνης: 0,30 ευρώ με ισχύ από 31/10

– Αντίγραφο 7 τελευταίων κινήσεων σε ΑΤΜ ΕΤΕ (mini statement): 0,15 ευρώ με ισχύ από 31/10

– Επανέκδοση PIN ανεξαρτήτως τρόπου παραλαβής του: 3 ευρώ με ισχύ από 30/10

– Εφάπαξ συνδρομή ανανέωσης: 6 ευρώ με ισχύ από 31/12

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις