Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πύθωνας τρώει άνθρωπο: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή με το φίδι γύρω από τον λαιμό της
ΚΟΣΜΟΣ

Πύθωνας τρώει άνθρωπο: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή με το φίδι γύρω από τον λαιμό της

Πύθωνας τρώει άνθρωπο: Το πτώμα της εντόπισε ο σερίφης της κομητείας, Ντον Μάνσον, που ζει στο διπλανό οίκημα και στον οποίο ανήκει το κτίριο και τα φίδια.

Πύθωνας τρώει άνθρωπο: Τραγικό θάνατο βρήκε μια γυναίκα στην Ιντιάνα, που εντοπίστηκε νεκρή μ’ έναν πύθωνα γύρω από το λαιμό της σε σπίτι ιδιοκτησίας ενός σερίφη, που είχε στην κατοχή του δεκάδες φίδια. Όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ 20 από τα 140 φίδια, που βρέθηκαν στο σπίτι, ανήκαν στο θύμα, την 36χρονη Λώρα Χερστ, που πήγαινε εκεί δυο φορές την εβδομάδα για να τα φροντίσει. Το πτώμα της εντόπισε ο σερίφης της κομητείας, Ντον Μάνσον, που ζει στο διπλανό οίκημα και στον οποίο ανήκει το κτίριο και τα φίδια.Κατάφερε να ξετυλίξει τον πύθωνα από τον λαιμό της, αλλά οι διασώστες δεν κατάφεραν να την επαναφέρουν στη ζωή. «Φαίνεται ότι τη στραγγάλισε το φίδι», είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας.

Πύθωνας είναι γένος ανιοβόλων φιδιών που ανήκουν στην οικογένεια των Πυθωνιδών και στην τάξη των Λεπιδωτών Ερπετών. Απαντώνται στην Αφρική και στην Ασία. Σήμερα αναγνωρίζονται επτά συνολικά είδη. Η κοινή του ονομασία είναι πύθωνας. Το μήκος του κυμαίνεται, ανάλογα με το είδος, από μερικά εκατοστά μέχρι και 10 μ. Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ότι δεν έχουν αδένες με δηλητήριο και σκοτώνουν τη λεία τους σφίγγοντάς την με τις δυνατές σπείρες τους. Από τα επτά είδη επικίνδυνο για τον άνθρωπο είναι ο «πύθων ο δικτυωτός», ο οποίος ζει στις ζούγκλες της Μαλαισίας και της Μιανμάρ.

Πύθωνας τρώει κροκόδειλο: To μεγαλύτερο φίδι της Αυστραλίας

Τον Ιούνιο του 2019 είχε εντοπιστεί ένας πύθωνας να καταβροχθίζει έναν κροκόδειλο προκαλώντας σοκ σε όσους είδαν τις φωτογραφίες. Αυτές οι φωτογραφίες της άνισης μάχης αναρτήθηκαν από την σελίδα στο Facebook της GG Wildlife Rescue Inc και τις οποίες κατέγραψε ο Μάρτιν Μούλερ που ήταν παρών στην απίστευτη σκηνή. Ο φωτογράφος είδε το συγκεκριμένο είδος πύθωνα, που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο φίδι της Αυστραλίας, να καταβροχθίζει έναν αυστραλιανό κροκόδειλο του γλυκού νερού την ώρα που έκανε καγιάκ στο Μάουντ Ίσα του Κουίνσλαντ. Φυσικά, οι φωτογραφίες του έγιναν viral συγκεντρώνοντας μέσα σε λίγες ώρες πάνω από 13.000 likes, με πολλούς να σοκάρονται που κάποιος έθεσε την ζωή του σε κίνδυνο για να φωτογραφήσει το συγκεκριμένο στιγμιότυπο.

«Υπέροχες φωτογραφίες! Νόμιζα πως ο κροκόδειλος θα κέρδιζε» σχολίασε ένας χρήστης με έναν άλλον να προσθέτει: «Το μόνο μου ερώτημα είναι γιατί ένας φυσιολογικός άνθρωπος θα έκανε καγιάκ σε ένα μέρος όπου υπάρχουν φίδια που μπορούν να καταπιούν ένα ολόκληρο κροκόδειλο». Κι ένας τρίτος σχολίασε εύστοχα: «Αυτό είναι σίγουρα στη λίστα των κορυφαίων 10 τρόπων που δεν θέλω να πεθάνω». Ο ιδιοκτήτης της GG Wildlife Rescue Inc Μισέλ Τζόουνς δήλωσε στην Daily Mail πως έχει και ο ίδιος δύο τέτοιους πύθωνες ως κατοικίδια και πρόσθεσε: «Είναι σύνηθες για τα φίδια να τρώνε οτιδήποτε μπορεί να χωρέσει στο στόμα τους», ενώ ανέφερε ότι δεν είναι ασυνήθιστο ένας πύθωνας να φάει έναν ολόκληρο κροκόδειλο γιατί μπορεί να ανοίξει το σαγόνι του τόσο πολύ ώστε να είναι μεγαλύτερη η μπουκιά του.

Πύθωνας: Δείτε φίδι 40 κιλών σε εκπομπή

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις