Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τοπαλούδη δίκη: Στις 13 Ιανουαρίου η εκδίκαση της υπόθεσης
ΕΛΛΑΔΑ

Τοπαλούδη δίκη: Στις 13 Ιανουαρίου η εκδίκαση της υπόθεσης

Τοπαλούδη δίκη: Ο αρμόδιος Εισαγγελέας με επίσημο έγγραφό του ζήτησε τη μεταφορά της δίκης για τη δολοφονία της φοιτήτριας στην πρωτεύουσα για λόγους ασφαλείας.

Τοπαλούδη δίκη: Στην Αθήνα αποφασίστηκε τελικά να διεξαχθεί η δίκη για την υπόθεση του βιασμού και της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη. Ο αρμόδιος Εισαγγελέας με επίσημο έγγραφό του ζήτησε τη μεταφορά της δίκης στην πρωτεύουσα για λόγους ασφαλείας. Συγκεκριμένα, στο αίτημά του αναφέρει πως «υπάρχουν σοβαρότατοι λόγοι διασάλευσης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, αν η υπόθεση δικαστεί στη Ρόδο». Το αίτημα έγινε δεκτό από το αρμόδιο Συμβούλιο του Αρείου Πάγου. Έτσι, λόγω του οξυμένου κλίματος που υπάρχει στη Ρόδο η δίκη δεν θα διεξαχθεί εκεί,αλλά στο Α’ Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, στις 13 Ιανουαρίου 2020.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας, Αλέξης Κούγιας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του: πως η οικογένεια αποδέχεται το αιτήμα του Εισαγγελέα Εφετών Ρόδου για μεταφορά της δίκης. Οι λόγοι αφορούν την ασφάλεια των κατηγορουμένων, λόγω του οξυμένου κλίματος εις βάρος των κατηγορουμένων από την κοινωνία της Δωδεκανήσου, γεγονός το οποίο ο ίδιος συμμερίζεται απόλυτα και το οποίο πιθανότατα θα επηρέαζε και την κρίση των ενόρκων. Σχεδόν ένας χρόνος έχει περάσει από τη νύχτα που η νεαρή κοπέλα βιάστηκε και δολοφονήθηκε στη Ρόδο. Ο πατέρας της άτυχης κοπέλας δήλωσε: «Βρισκόμαστε σε έναν τάφο. Ο τάφος είναι το σπίτι μας. Αυτοί μπορεί να αφεθούν ελεύθεροι μετά από λίγα χρόνια, εμείς όμως θα έχουμε αυτόν τον θάνατο μέσα στην ψυχή μας. Πρέπει να αλλάξουν οι ποινές, τίποτα άλλο, να αλλάξουν οι ποινές!» καταλήγει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις