Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αμαλιάδα μαθητής: Βίντεο – ντοκουμέντο μέσα από το σχολείο λίγο μετά την επίθεση
ΕΛΛΑΔΑ

Αμαλιάδα μαθητής: Βίντεο – ντοκουμέντο μέσα από το σχολείο λίγο μετά την επίθεση

Αμαλιάδα μαθητής: Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δυο παιδιά είχαν τσακωθεί και πάλι πριν από λίγες ημέρες σε κάποιο πάρτι. Άλλοι μιλούν για ομαδικές διαφορές και άλλοι πως τσακώθηκαν για ένα κορίτσι.

Αμαλιάδα μαθητής: Το φως της δημοσιότητας είδε βίντεο – ντοκουμέντο, μέσα από το 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας, λίγα μόλις λεπτά μετά το μαχαίρωμα 15χρονου μαθητή από μεγαλύτερο συμμαθητή του. Μετά το περιστατικό, οι συμμαθητές του 15χρονου τον μετέφεραν στις τουαλέτες του σχολείου, προκειμένου να τον βοηθήσουν να ξεπλύνει το αίμα και να καθαρίσει τις πληγές του. Σύμφωνα με τον ίδιο τον 15χρονο, ο οποίος μίλησε στον ANT1 για την επίθεση που δέχτηκε, ο 16χρονος «ήρθε πισώπλατα να μου ρίξει μπουνιά στο πρόσωπο. Όπως έκανα το πρόσωπό μου έτσι, μου έριξε δύο μαχαιριές στην πλάτη και στον ώμο». Σύμφωνα και πάλι με τον ίδιο είχε προηγηθεί καβγάς μεταξύ των δύο αγοριών. Ο 16χρονος, λίγες ώρες μετά το περιστατικό εμφανίστηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα συνοδευόμενος από τον πατέρα του, όπου και συνελήφθη.

Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και λίγο πριν από τις 11.00 το πρωί της Παρασκευής προσήχθη στον εισαγγελέα, προκειμένου να απολογηθεί. Η επίθεση του 16ου στο 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας το πρωί της Πέμπτης έγινε με ανοιχτήρι για μπύρες. Αυτό προέκυψε από την προανακριτική διαδικασία, με τον ανήλικο δράστη να επαναλαμβάνει στους αστυνομικούς, πως όλα έγιναν κατά λάθος. «Η λάμα ήταν ανοιχτή και δεν κατάλαβα πως μαχαιρώθηκε. Δεν είχα τέτοια πρόθεση» είπε μεταξύ άλλων. Το θύμα πήρε σήμερα εξιτήριο.

Αμαλιάδα μαθητής: Τι λέει ο αδερφός του θύματος

«Τον μαχαίρωσε πισώπλατα δυο φορές και στη συνέχεια πήγε να τον μαχαιρώσει και στο πρόσωπο αλλά ο αδερφός μου πρόλαβε κι έβαλε τα χέρια του. Από ό,τι γνωρίζω το άλλο παιδί πρέπει να έχει πρόβλημα με ναρκωτικές ουσίες, είναι μια ομάδα στην Αμαλιάδα και θέλουν να κάνουν κουμάντο παντού. Επειδή ο αδερφός μου δεν θέλει να είναι στην ομάδα τους και να ασχολείται με τέτοια πράγματα, του επιτέθηκαν. Δεν είναι η πρώτη φορά που χτυπούν τον αδερφό μου, έχει ξαναγίνει στο παρελθόν. Η αστυνομία έχει ενημερωθεί αρκετές φορές αλλά δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχει κάνει τίποτα. Ο αδερφός μου έχει τραύματα στην πλάτη από μαχαιριές, πηγαίνουμε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο στην Πάτρα, έχουμε τρελαθεί και εύχομαι να πάνε όλα καλά γιατί πονάει πολύ», είπε χαρακτηριστικά ο αδερφός του θύματος, Χρήστος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις